Nieuws

Lijst Harry Bakker zet aardbeiplanten weg
18-04-2016

Vele zakken potgrond, 360 potten en evenzoveel eerste kwaliteit aardbeiplanten werden bij de Madese NatuurVrienden afgelopen 8 april klaar gemaakt, genummerd, gestickerd om vervolgens uit te delen aan bewoners van onze gemeente.

Een klus om een representatieve verspreiding in onze hele gemeente Drimmelen te krijgen. Velen staken de handen uit de mouwen en zo ontstonden weer goede en leuke gesprekken. Dit om ons Airbezen project een start te geven. De media publiceerde de afgelopen tijd veel over onze gezondheid en verontreiniging in Brabant. Ons Airbezen project kan nu daadwerkelijk achterhalen of ons Drimmelen schone lucht heeft!

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM, adviseerde ons een onderzoek te laten doen bij de Universiteit van Antwerpen. Professor Roeland Samson had daar al succesvolle metingen verricht. Door het meten van de relatieve luchtkwaliteit aan de hand van de opname van bio magnetisme in de blaadjes van de aardbeiplant kunnen vele conclusies worden getrokken. Hiermee kunnen wij nog bewuster en duurzamer omgaan met de omgeving waarin wij leven. Wat kunnen we er dan vervolgens aan en mee gaan doen?

Bal gaat rollen!
Onder belangstelling van veel media en belangstellenden heeft een kick-off plaats gevonden. Professor Samson hield een duidelijke en praktisch gerichte presentatie van zijn al eerdere bevindingen en resultaten. Wat doe je en kan je doen met de uiteindelijke rapportage? Zeer verrassend!
Natuurlijk laten wij nog van ons horen! Het balletje gaat nu rollen door ook de aandacht van Omroep Brabant en Belgische krant voor dit eerste in Nederland nu lopende Airbezen project. Een supertaart van het Airbezen Drimmelen logo gemaakt door Lieke mocht dan ook niet ontbreken om dit te vieren.

Wie?
De deelnemers gaan de planten nu twee maanden in de buitenlucht verzorgen. Medio juni worden de blaadjes weer verzameld en geanalyseerd, een rapportage volgt dan. Natuurlijk mogen de aardbeien gehouden worden want………Bent u creatief?
Wie heeft de grootste aardbei of verzint de meest creatieve verwerking van uw eigen oogst? Wie maakt de leukste Airbezen foto?
Stuur het s.v.p. naar info@lijstharrybakker.nl

Lijst Harry Bakker

Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht