Nieuws

Lijst Harry Bakker zegt: Verstandig omgaan met zorggeld!
18-07-2016

Vorige week vroeg het college dan ook naar de mening van de raad. Want er was zorggeld over en waar wilden we dat nu inzetten?

Verstandig omgaan met zorggeld

Lijst Harry Bakker is enorm blij dat het college ook verstandig om wil gaan met zorggeld.
Vanuit mijn rol als volksvertegenwoordiging kom ik graag bij de burgers thuis. Gelukkig weten vele burgers uit de gemeente Drimmelen een van de leden van lijst Harry Bakker te vinden. Zo weten we waar U behoefte aan heeft, waar bij U de struikelblokken zitten en waar we dus de extra gelden in kunnen gaan zetten om U te helpen!
Er waren een 15 tal onderwerpen waar we uit konden kiezen. Over een aantal onderwerpen hebben we al een keer vragen gesteld aan de wethouder. We zijn dan ook enorm tevreden dat het college het met ons een is, dat dit essentiële onderwerpen zijn en dus daar met elkaar aandacht voor vragen.

Wat willen we graag?

Als we gelden in gaan zetten die U voelt door de bezuiniging, dan willen we ook iets terug doen voor diezelfde burgers. Wij willen dus graag dat het mantelzorg waardering die we onlangs verhoogd hebben van 100 naar 150 euro, dat dat structureel gaat worden.
Ook willen we graag een vermindering van de eigen bijdrage onderzocht hebben. Zo kunnen we kijken of we de stapeling van kosten hiermee kunnen onderdrukken. Zou het niet mooi zijn als er één keer eigen bijdrage weg zou vallen voor deze kwetsbare groep?

Voedselbank

Verder willen we graag dat de pilot van de goederenbank na een succesvolle evaluatie structureel gaat worden. De aantallen die gebruik maken van een goederenbank of voedselbank, zal de komende jaren echt nog niet gaan dalen.
En willen we graag bekijken of we meer aan preventie kunnen doen. Maar dan wel....hup achter dat bureau vandaan en vooral inzetten voor de burgers. Dus geen duur personeel aantrekken en veel nieuwe dingen bedenken, maar gewoon hulp bieden waar U iets aan heeft!

Blijverslening

Als laatste maar zeker niet minder belangrijk, is de Blijverslening. Hoe vervelend is het. U wilt graag op uw eigen vertrouwde plekje blijven wonen. U heeft de middelen niet om uw huis te verbouwen wat nodig is voor uw beperking. Als U een lening aanvraagt, komen er een aantal struikelblokken om de hoek. Verhuizen wil U niet; hoe mooi is het dan dat U bij de gemeente hulp kan vragen voor een lening? Dat zou Lijst Harry Bakker ook graag willen!

Zoals u leest, wij willen graag U hulp bieden, U tegemoet komen wat U allemaal ervaren heeft tijdens de verandering van zorg. Graag zien wij in het najaar deze voorstellen terug zodat we die met ingang van 2017 door gaan voeren.

Vele groetjes Femke Selders
Raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht