Nieuws

Lijst Harry Bakker op stap met Buurtbus 222
06-03-2017

Wagenberg, geen bus?!

Toen in oktober 2015 bekend werd dat de buslijnen 122 en123 niet meer door de kern Wagenberg zou rijden, ontstond al gauw een initiatief om dan een buurtbus te laten rijden. Rap kwam het
voorstel en de goedkeuring om vanaf Terheijden door Wagenberg naar Made te rijden.

 Buurtbus%20met%20LHB%20logo.jpgOp 14 december om 07.03 uur vertrok de eerste bus vanuit Terheijden. De genodigden, waaronder allechauffeurs (16 man sterk) het bestuur van de buurtbusvereniging, een aantal mensen van Arriva en de gemeente en wethouder Jan-Willem Stoop, werden feestelijk ingehaald in Made, waarna debuurtbus officieel in gebruik werd genomen.

Uitbreiding route

Een en ander was voor de Lijst Harry Bakker een reden om dit geweldige initiatief te ondersteunen met een advertentie van de Lijst Harry Bakker op deze buurtbus (natuurlijk een win-win situatie).

Inmiddels is besloten om deze buurtbus vanuit Made ook het Industrieterrein Weststad III in Oosterhout te laten aandoen. Vooral Rabobank Amerstreek en Gefco zullen hier blij mee zijn omdat hun locaties nu via het openbaar vervoer te bereiken zijn.

Ronde gemaakt

Op 29 november 2016 werd de vijfduizendste (5000 e ) passagier begroet: natuurlijk een prachtig resultaat! Lijst Harry Bakker wilde zelf ervaren en ging jongstleden donderdag 2 maart het bus “rondje” ook eens maken. Een rit van een uur van het Gemeentehuis in Made naar het Gemeentehuis in Made waarin wij twee maal 17 haltes aandeden. Onder deskundige leiding van chauffeur John van Schendel hebben wij een zeer ontspannen toer gemaakt en veel mooie puntenvan de diverse woonkernen op ons gemak kunnen bekijken. Het Lego museum mini Billund enKay’s Odyssey (de 4 e in grootte vinyl platenzaak van Nederland) in Wagenberg zijn op deze manier ook makkelijk te bereiken. Ook voor (groot) ouders met kleine kinderen is dit natuurlijk een leuk tochtje om de omgeving in een spannend bustochtje te leren kennen.

Rendabel ?

John, onze chauffeur, vertelde ons nog dat hij af en toe wel sappige verhalen hoorde in de bus. Op de vraag of hij zo’n verhaal kon vertellen, antwoordde hij dat hij zijn principe van horen zien en zwijgen nooit laat vallen en zo hoort dat natuurlijk. Ook schatte John dagelijks nu zo’n 40-45 personen te vervoeren. Lijst Harry Bakker is blij met dit blijkbaar steeds toenemende aantal reizigers per dag. Zo kan Buurtbus 222 rendabel blijven!

Al met al dit uur vloog om. Genoten !

Buurtbus%20222%20ton%20en%20john.jpg

 

 

 

 

 

Ton Verhoeve, fractievoorzitter Lijst Harry Bakker

 

< Terug naar nieuwsoverzicht