Nieuws

Lijst Harry Bakker zorgt voor........
20-03-2017

Verlichting op de Streeplandsedijkj in Lage Zwaluwe
Blijverslening
NL Doet en Opschoondag
en nog veel meer........

Lijst Harry Bakker zorgt voor….

 

Lou%20eijben%20en%20jw%20stoop1.jpg

Verlichting Streeplandsedijk
Een brief ontvangen van Lou Eijben, inwoner van Lage Zwaluwe, deed onze wethouder Jan-Willem Stoop direct besluiten tot het met hem mee fietsen over de Dirk de Botsdijk en Streeplandsedijk. Vanuit de gemeenteraad is alleen Loes van Zwieten op de uitnodiging van de heer Eijben ingegaan. Het fietsen van Lage Zwaluwe naar het NS station is namelijk verre van goed verlicht en dus niet veilig. De meeste fietsers gebruiken de route via de Streeplandsedijk en komen zo aan de achterkant van het NS station aan waar ook voldoende gelegenheid is om de fiets te stallen. Een tochtje in het donker gemaakt resulteerde in het ter plekke toezeggen zo snel mogelijk dit te verbeteren. Reflectoren, witte kantmarkering, ledverlichting zoals nu op Terheijdense Lage Weg wordt aangelegd? Er wordt aan gewerkt om snel een oplossing te bieden. Dit is nu een voorbeeld van “Samen aan Zet” dat uitgebreid in de raadsvergadering van 9 maart jl. aan de orde is gekomen. Toegankelijkheid voor iedereen, met elkaar en voor elkaar.

Blijverslening.
Steeds ouder worden, mobiel willen blijven, zo lang mogelijk in eigen vertrouwde omgeving willen wonen… een wens van velen! Met de Blijverslening kunnen huiseigenaren via de WMO kleine woningaanpassingen realiseren. Bijvoorbeeld drempels in huis weg laten halen voorkomt valpartijen, veiliger badkamer maken, keukenblad hoogte veranderen en traplift plaatsen. Een belangrijk item voor Lijst Harry Bakker waarvoor wij zelf het initiatief hebben genomen. Wij stemden dan ook zeker voor het voorstel om hiervoor geld ter beschikking te stellen. De Blijverslening was onderdeel van de Woonvisie die streeft naar voldoende woningen in alle kernen in de juiste prijsklassen (zowel huur als koop en voor jong en oud). Afgelopen jaar zijn er maar liefst 101 woningen gebouwd in onze gemeente. Ook het innovatie project van de “In the Box” woning op de hoek Romboutsstraat-Van Gilslaan in Made juicht Lijst Harry Bakker van harte toe.

NLDoet en Opschoondag
We hebben elkaar nodig om onze mooie groenblauwe gemeente alsmaar te verbeteren, dit is een proces dat geen einde kent. Leven met elkaar betekent ook de handen uit de mouwen steken. Of het nu helpen met de tuin in het Anthonius Abt in Terheijden is tijdens NLDoet of de Madese Brandestraat “snoeproute” weer zuiveren van andermans rommel tijdens de Nationale Opschoondag 25 maart aanstaande, we kunnen niet zonder elkaar!
Doe je met ons mee 25 maart a.s.? Stuur een bericht naar info@lijstharrybakker.nl

Wat nog meer?
Benieuwd wat Lijst Harry Bakker nog meer onderneemt?
Kijk op www.lijstharrybakker.nl of bel eens een van ons.
In onze partij is altijd ruimte voor nieuwe gedachten en initiatieven, welkom!

Vragen direct aan Harry Bakker?
Kom naar het Inloopspreekuur, elke donderdag van 11.00-12.00 uur op het Gemeentehuis in Made.           

Hennie Antes  
Raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht