Nieuws

Lijst Harry Bakker gaat voor duurzame toekomst
29-05-2017

Afgelopen 25 mei stond de toekomst van de zwembaden op de gemeentelijke agenda.
Ons uitgangspunt was en is duidelijk: Beiden buitenzwembaden blijven open, daar gaan we al jaren voor en daar staan we nog steeds voor meer dan 100% achter. Femke Selders van onze partij illustreerde dit door haar fantastische jeugd die zij heeft gehad op de Randoet. Uiteraard gold en geldt dit nog steeds voor de huidige jeugd, zowel op de Randoet, als het Puzzelbad.

Zwembaden nog jaren open
Lijst Harry Bakker is van mening, dat dit nooit verloren mag gaan! Ook voor andere doelgroepen biedt het bad voldoende vertier en gezonde beweging en willen wij nog veel meer uit de baden halen. Het uitgangspunt van het college kunnen we onderschrijven: De zwembaden de komende 25 jaar open houden met een goed onderhoudsplan en zoveel mogelijk energieneutraal. Het was goed om te horen dat uiteindelijk alle politieke partijen eindelijk deze visie nu volgen. Uiteraard zien wij ook dat de tijden veranderen en er geen 100.000 bezoekers per jaar meer zijn, dus hier zal op ingespeeld moeten worden en we zijn er van overtuigd dat dit kan. Dit werd bevestigd door de inspraakreactie van de Vrienden van het Puzzelbad. In 2012 is het ons gelukt om beide baden open te houden, door alleen noodzakelijk groot onderhoud uit te voeren, samenwerking met vrijwilligers en een creatieve aanbesteding. Nu is het tijd voor een duurzame toekomst.

Het Puzzelbad
Na de gemeentelijke herindeling zinspeelt de gemeente al jaren op sluiting van dit zwembad. Lijst Harry Bakker strijdt hier al jaren tegen en met succes.

Zwembad%20Terheijden%20Het%20Puzzelbad%20harry2.JPGHet boekje van de Vlasselt doorbladerend over “Redt het Puzzelbad” kwamen we hierover nog een mooie foto tegen die dit illustreert. Toen was er al sprake van burgerparticipatie door de 4.600 puzzelstukjes die het dorp bij elkaar spaarde om het zwembad te realiseren. Het Puzzelbad is een van de weinige baden die midden in een dorp ligt. Zowel jong als oud vertoeft hier graag. Er zijn volop mogelijkheden om het bad breder in te zetten, denk hierbij aan evenementen, start wandelvierdaagse, maar zeker ook aan sportactiviteiten op de ligweide van het zwembad. Dit zou prima kunnen door een intensieve samenwerking met sportschool To The Max. Eerst pushups in The Gym en daarna opdrukken op de ligweide en ter afsluiting natte bootcamp in het zwembad. Het gebeurt al en we zien dit positief tegemoet, goed voor gezondheid en sociaal contact. Wij willen de mogelijkheden voor kleinschalige woningbouw op het terrein verkennen. Dit mag geen afbreuk doen aan het zwem- en recreatieterrein.

 

 De Randoet

Op de Randoet zijn de baden ook aan renovatie toe voor een duurzame toekomst.

Zwembad%20made%20de%20Randoet%20(2).jpg

De Randoet heeft een terrein van zo’n 45.000 m2. Hier kan natuurlijk veel meer uitgehaald worden dan nu. We zijn ook zeer blij met het unieke outdoorparcours dat door PACT by Prinse is gerealiseerd en sportievelingen uit het hele land trekt, maar ook populair is bij kinderfeestjes. De Randoet zou het gezondheids- en sportcentrum van de gemeente Drimmelen, regio West-Brabant kunnen worden. Sportieve ondernemingen als Pact by Prinse kunnen dan investeren in sport- en beweegfaciliteiten op het terrein (bijvoorbeeld een sportschool of beweegcentrum), waarbij gemeente de grond ter beschikking stelt.

Toekomst

Het college gaat met onze wethouders Stoop en Bakker de visie verder uitwerken, zodat we eind 2017 deze vast kunnen gaan stellen. Er zijn volop kansen die benut kunnen worden. Het woord synergie viel vaak in de vergadering. En dat is wat wij graag willen: samenwerken met onze burgers, ondernemers en politieke collega’s en zo de zwembaden een nog betere functie te geven in onze blauwgroene gemeente voor zowel “natte” als “droge” sport/beweging en ontmoetingsplaats.De natte gymlessen en langere openingstijden van de zwembaden zijn enkele succesvolle initiatieven die wij hebben genomen en inmiddels uitgevoerd zijn. Dit door goed te luisteren naar onze burgers.

Bouwen%20aan%20vertrouwen.bmpWe hebben al een heerlijke zomerse periode gehad, dit is goed voor de bezoekersaantallen. Optisport heeft zelfs een dag met meer dan 1.600 bezoekers gehad. Laat de zon maar schijnen zodat we kunnen genieten van onze baden op deze zonnige dagen en steeds meer toewerken naar een goede invulling voor 365 dagen per jaar. We beseffen ons dat hier een prijskaartje aanhangt, maar dat we hier met een goede samenwerking en het denken in kansen heel veel toegevoegde waarde voor terug kunnen geven.

Fractie Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht