Nieuws

Veel bezwaar tegen ontsluitingsweg F-veld, BN DeStem
13-05-2009

TERHEIJDEN - De bewoners van de wijk Vaartkant in Terheijden willen geen ontsluitingsweg via de Vlierlaan naar de huizen die gebouwd gaan worden op het zogenoemde F-veld.

Op dat voetbalveld van de Terheijdense voetbalvereniging wil Woningstichting Volksbelang samen met Dynamisch Jong Drimmelen starterswoningen ontwikkelen. Dit bleek gisteravond tijdens de informatieavond die door de gemeente Drimmelen was belegd in ontmoetingscentrum De Cour in Terheijden. De avond trok ruim honderd belangstellenden. In november van het vorig jaar waren dezelfde bezwaren al geuit door de bewoners van de wijk Vaartkant over de ontsluiting via de Vlierlaan. De gemeente had toen toegezegd met alternatieven te komen, maar deze kwamen gisteravond nauwelijks ter sprake.

"De Vlierlaan blijft de voorkeur houden en ik ga de andere opties niet allemaal noemen," zo luidde de uitleg door de stedenbouwkundige namens de gemeente. De woordvoerders van ruim vijfhonderd bewoners uit de wijk veegden het plan rondom de ontsluiting via de Vlierlaan van tafel en boden als alternatief een route via de Ruitervaartseweg die door de gemeente als onveilig werden beschouwd. De emoties liepen hoog op toen wethouder Ruimtelijke Ordening Jan van Meggelen een verwijt maakte in de richting van voormalig wethouder Harry Bakker, die eveneens in de zaal aanwezig was. "Als de toenmalige wethouder Bakker, toen hij de locatie en het plan aanwees, zich tevoren had gerealiseerd welke bezwaren er leefden, dan was dit vanavond niet gebeurd. Bakker is de aanstichter en ik mag het realiseren," aldus de wethouder van de Combinatie Algemeen Belang (CAB) Jan van Meggelen. Deze opmerking aan het adres van Harry Bakker werd door een groot aantal aanwezigen niet in dank afgenomen met boosheid en uitlatingen als: "Hier worden koppen gesneld, stemmingmakerij, smerig, onder de gordel, politiek een slechte beurt en je bent niet goed wijs," aan het adres van Van Meggelen, die de avond afsloot met de belofte in gesprek te gaan met de bewoners.

< Terug naar nieuwsoverzicht