Nieuws

Lijst Harry Bakker……We zijn samen op de goede weg.
16-10-2017

Van bouwen naar vertrouwen naar samen investeren in Drimmelen.
Dat zijn de titels van het vorige en huidige coalitieakkoord.
En….. we zijn goed op weg met dat samen investeren in Drimmelen.

blomveldje.jpgWerk in uitvoering
We werken hard aan de verbetering van de kwaliteit van de wegen in gemeente Drimmelen. De Oudeweg in Lage Zwaluwe is nagenoeg afgerond en de aanpak van de Zanddijk tussen Made en Hooge Zwaluwe wordt direct daarna aangepakt, dat betekent voldoende breed, fatsoenlijke berm en geen afgebrokkeld asfalt. De provincie stelt budget ter beschikking voor een verkeersveilige inrichting. Op deze wijze kunnen we net een beetje meer doen. Ook pakken we kleinere projectjes en wegoneffenheden op, die uit de jaarlijkse weginspectie komen, ingediend worden bij het meldpunt (140162) of uit de dorpsschouwen komen.
Het is fijn dat u meedenkt en uw signalen aan het meldpunt door blijft geven, op die manier kan de gemeente sneller aan het herstel werken. We hebben namelijk bijna 2 miljoen vierkante meter verharding in onze gemeente. In 2017 en begin 2018 staan nog enkele grotere projecten op de planning. Zo wordt de hoek Brabantstraat, Van Goorstraat, Huijgenstraat en de Hoofdstraat in Terheijden als eerste deel van de centrumroute nog opgepakt. Ook in Made gaan we verder werken aan het centrumplan met de rotonde. We proberen de dorpen op deze manier aantrekkelijker te maken. Een mooie en groene omgeving maakt mensen gelukkig en het is toch mooi dat we als overheid bij mogen dragen aan het geluk van onze inwoners.

Dorpsgericht werken
Zo zien we de jeugd momenteel genieten van de voor de zomervakantie aangelegde trapveldjes en de speelbossen. Voor initiatieven als buurtbijeenkomsten, adoptie van een bankje, samen eten, aanleg jeu de boules baan en dergelijke geeft de gemeente in het kader van dorpsgericht werken vaak een (eenmalige) geldelijke bijdrage in de vorm van een cheque. Deze wordt meestal uitgereikt door Harry Bakker die de mooie en soms ontroerende verhalen met ons deelt. Bijzonder waardering voor de initiatiefnemers van al die mooie dingen.

Woningbouw
Er worden eindelijk weer woningen gebouwd in Lage Zwaluwe. De Repel in Lage Zwaluwe West is hier een mooi voorbeeld van. Voor mij was het de eerste keer op een heuse graafmachine om zo ook een fysieke bijdrage aan dit project te geven. Er zijn plannen in voorbereiding voor meer nieuwbouwprojecten.

Speerpunten
Na meer dan een half jaar onderhandelen, komt er eindelijk een nieuwe regering. Eén van de speerpunten na dit half jaar is de introductie van het Wilhelmus op school. Laat onze kinderen in Drimmelen een leerzame en veilige jeugd hebben waar zij samen kunnen spelen en ravotten en allemaal mee kunnen doen, SAMEN.
We zijn samen op de goede weg!

Jan-Willem Stoop
wethouder lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht