Nieuws

Lijst Harry Bakker is tevreden met begroting 2018.
15-11-2017

Afgelopen donderdag heeft ook lijst Harry Bakker het begrotingsprogramma 2018 positief vastgesteld. Wat kunnen we trots zijn op deze mooie begroting, de laatste alweer van deze raadsperiode.

 

Femke%20en%20sport.JPGEen begroting met een positief beeld naar de toekomst en een goede basis voor een volgende raadsperiode. Zes jaar hard samenwerken, veel bereikt met de coalitiepartijen is ook nu weer een mooie kers op de taart.

 

Natte gymles

Vorige jaar is op initiatief van lijst Harry Bakker gezorgd dat de kinderen een aantal gymlessen in het water krijgen. Fijn dat kinderen kennis kunnen maken met onze twee buiten zwembaden die we de komende vijfentwintig jaar open houden. Onder begeleiding ervaren wat het is om te bewegen en/of te sporten in het water.

Goed nieuws ….we gaan dit continueren in 2018 en 2019. Voor de schooljeugd in Wagenberg, Hooge en Lage Zwaluwe wordt bekeken of ook zij aan natte gymlessen kunnen deelnemen. Wie weet, kan de wethouder nog op zoek gaan naar andere nieuwe sportactiviteiten in onze gemeente.

 

Jeugd en huiskamer

In de gemeente Drimmelen wordt momenteel veel georganiseerd voor de jeugd. Daar staan wij volledig achter. Denk aan Street league op de kunstgras voetbalveldjes in Made en Terheijden of de verschillende sportvormen in de Madese Amerhal.

Een nieuw initiatief, in de vorm van een huiskamer voor de jeugd, is maandag 13 november al gestart in de Pitstop-ruimte van het Madese Dongemond College! Heb jij nog een leuk idee voor activiteiten? Lijst Harry Bakker hoort het heel graag van jou, mail of bel ons s.v.p.!

 

Drugsproblematiek

Er is aandacht voor maar lijst Harry Bakker vindt het TE weinig. We willen niet wachten tot een actie in het voorjaar want drugsproblematiek is niet seizoensgebonden. Zet in op preventie, voorlichting en blijf er over communiceren met de jongeren.

 

Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA)

Lijst Harry Bakker is blij dat handhaving verdubbeld is. De capaciteit van de inzet van de BOA is dan wel verdubbeld, maar ze gaan dan vaak met tweeën op één pad. Dat heeft dan geen toegevoegde waarde. Lijst Harry Bakker wil dat ze apart de straat op gaan, aan te spreken zijn, een luisterend oor hebben, indien nodig een corrigerend gesprek voeren en dat de BOA’s daarbij alle kernen aandoen. Wijkagent functie dus terug?! Extra inzet….en of terug dus naar “Blauw op Straat”, dat is wat ons veel ter ore komt.
Lijst Harry Bakker hoort graag wat ook uw mening hierover is, mail of bel ons s.v.p.!

 

Basis voor toekomst
Een begroting 2018 met een positief beeld naar de toekomst en een goede basis voor een volgende raadsperiode. Wij gaan er voor!

 

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht