Nieuws

Lijst Harry Bakker stelt u voor aan…..
13-12-2017

Met de komende gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018 in het vooruitzicht zit lijst Harry Bakker bepaald niet stil. Nieuwe aspirant raadsleden melden zich, nieuwe gezichten gaan meewerken.
Graag stellen wij aan u voor……

Riebert%20verheugen.JPG 

Riebert Verheugen
Sinds 2011 woon ik met mijn vrouw Ada in Made. Na een hele hoop verhuizingen (de verhuizing naar Made was de 19e keer) kan ik nu voor mezelf zeggen: dit is goed, hier blijf ik wonen! Voor mij een onbekend maar wel fijn gevoel; een plaats om te wonen waar ik me vanaf het begin zo thuis voel dat ik niet meer weg wil!

Ommezwaai
In 2016 heb ik, in goed overleg met mijn toenmalige werkgever, mijn functie als manager in de psychiatrie neergelegd. De zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid ging (en gaat!) me nog steeds zeer aan het hart. Alle regels en procedures die blijkbaar tegenwoordig nodig zijn om zorg te kunnen bieden, verstikten me echter. Ik heb dan ook een flinke ommezwaai gemaakt in mijn werkleven en ben sinds dit jaar als kleine zelfstandig ondernemer aan de slag in mijn eigen foodtruck bij de haven van Terheijden.

Waar gaat het om?
Vanaf het begin dat ik in Made woonde ben ik (als een soort inburgeringscursus) aan de slag gegaan bij Omroep Drimmelen. Hierdoor heb ik veel mensen in de gemeente Drimmelen mogen leren kennen en kennen veel mensen mij inmiddels van de TV. Zo ben ik ook in contact gekomen met de plaatselijke politiek. Wat me steeds opviel was de aanwezigheid van Lijst Harry Bakker bij allerlei evenementen en activiteiten. Daarmee is voor mij de lijst Harry Bakker heel makkelijk te benaderen. En daar gaat het voor mij om in de (plaatselijke) politiek: openheid, transparantie en laagdrempeligheid. Ik vind dat je moet weten wat er speelt in een gemeenschap en dat je met die kennis moet proberen zaken te verbeteren. Dat is de reden dat ik me graag aansluit bij lijst Harry Bakker. Ook ik wil makkelijk benaderbaar zijn en weten wat er in de straat, buurt of het dorp leeft en speelt.

Bijdrage
Vanuit mijn achtergrond in de psychiatrie is het een logische keuze dat ik ervoor sta dat er voldoende aandacht is voor de kwetsbaren in onze gemeente. “De zorg” zal dan ook zeker focus zijn voor mij. Maar ook de samenwerking tussen “de gemeente” en de burgers vind ik heel belangrijk. De communicatie tussen de partijen moet transparanter en klantvriendelijker worden. Een mooie opdracht om mijn steentje aan bij te gaan dragen als lid van de lijst Harry Bakker

Riebert Verheugen
Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht