Nieuws

Lijst Harry Bakker boos op CDA, BN DeStem
10-11-2008

TERHEIJDEN - "Het CDA doet aan achterkamertjespolitiek," reageerde Roxanne Heijmans van de Lijst Harry Bakker (LHB) op het feit dat Mieke de Ridder, fractievoorzitter van het Drimmelense CDA, op eigen houtje een coalitie aan het smeden is met Groen Drimmelen (GD), de Combinatie Algemeen Belang (CAB) en de PvdA. Na afloop van het zondagmiddagcafé Spraakvermaak in café Ons Thuis in Terheijden gingen burgemeester Gert de Kok, Roxanne Heijmans, Mieke de Ridder en namens de afsplitsing van de LHB Karin van de Berg met elkaar in discussie. De Kok stelde dat het gebruikelijk is dat de grootste fractie, in dit geval het afgesplitste deel van LHB, het initiatief neemt tot de vorming van een nieuwe coalitie. Daar heeft het CDA kennelijk geen boodschap aan.

Mieke de Ridder: "Wij hebben contact gezocht met het CAB, GD en de PvdA om een nieuwe coalitie te onderzoeken." De Ridder heeft in deze actie daarmee de VVD, LHP en het afgesplitste deel LHB gepasseerd en ging geheel voorbij aan het pers De Kok: "De mensen in Drimmelen hebben recht op een stabiel gemeentebestuur en ieder initiatief is welkom."

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht