Nieuws

Lijst Harry Bakker zorgt voor bloemen, bijen en vlinders.
22-04-2018

Landelijke zaaidag
Op zondag 22 april was het de Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Er werd alweer voor het vierde jaar aan particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters gevraagd om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

landelijke%20zaaidag%202018-1.JPG 

 Immers het is allang duidelijk dat bijen en andere insecten bedreigd worden. Door het voedselaanbod te verhogen kunnen we een bijdrage leveren. 

Lijst Harry Bakker doet mee
Dat liet Lijst Harry Bakker dus niet zomaar voorbij gaan. Ook na de verkiezingen zijn én blijven wij actief. Na overleg met stichting BEI en met Jan van Bragt, mochten wij op een stuk grond op de hoek van de Romboutstraat/van Gilslaan een hoek inzaaien. Wij verzamelden om 10 uur en gingen aan de slag. Eerst een uitleg van stichting BEI en daarna kregen wij aanwijzingen hoe we het land moesten bewerken. Vervolgens hebben wij een mooi mengsel van verschillende bloemsoorten gezaaid.

Superbestuivers
Het is belangrijk dat wij met elkaar zorgen dat er insecten etc. blijven bestaan. Wist u dat bijvoorbeeld de bijen ervoor zorgen dat o.a. de fruitbomen bestuift worden? Dus eigenlijk is het zo…..zonder bijen, geen bestuiving…. en dus geen vruchten! De bestuiving kan op verschillende manieren gebeuren, maar de bijen zijn het beste daarin (van de insecten). Ook kan bestuiving komen door de wind, vogels, andere insecten en bij waterplanten zelfs soms door het water.

Geluk
Met ons gezonde verstand dachten wij al dat bloemen je gelukkig maken. Maar nu blijkt uit een gedragsonderzoek dat de aanwezigheid van bloemen leidt tot gelukkige emoties. Bloemen beïnvloeden je stemmingen en humeur op een positieve manier. Bij alle onderzochte personen blijkt de reactie op bloemen meteen een geluksgevoel op te wekken. Deze reactie was universeel en was bij elke leeftijd hetzelfde.

Biodiversiteit
Na onze actie “Tegel eruit, plant erin”, waar we al 100 mooi bloemrijke struiken uitdeelden, kozen wij nu dus voor het inzaaien van bloemen. Zo ontstaat er een breed scala van verschillende soorten bloemen. Belangrijk dat er voor ieder insectensoort een bloemsoort is. Zorg goed voor je omgeving, leg niet alles dicht met stenen, maar gebruik de ruimte om je heen goed. Goed voor jezelf, de natuur, het milieu. Zo maken wij een mooi Drimmelen waar we mooi en lang samen in kunnen wonen!

Groetjes Femke Selders
Raadslid Lijst Harry Bakker

 

 
Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht