Nieuws

Lijst Harry Bakker: ”Mooie en gezonde dorpen maken we samen".
16-08-2018

Op 27 juni viel de laatste Rondom de Toren in de bus voor de Summerbreak. De politieke Summer break begon na de raadsvergaderingen van afgelopen 28 juni en 3 juli.

 

zonnebloemen6.jpg Hierin zijn de jaarstukken goedgekeurd en de eerste punten uit ons verkiezingsprogramma vertaald en voor een deel ook al uitgevoerd. In dit artikel blikken we terug op een aantal successen en kijken we vooruit.

€ 50 terug voor ieder huishouden
De gemeente heeft jaarlijks een financieel overschot, zo ook in 2017 weer. Dit heeft diverse redenen. Strakker begroten en beter plannen zijn de leermomenten waar we werk van willen maken. We gaan het geld niet oppotten, maar zorgen dat ieder huishouden € 50 terug gaat ontvangen in 2018. Uiteraard zijn we er wel trots op dat na moeilijke financiële tijden onze gemeente de laatste jaren weer financieel gezond is.

Zwembaden
Wat zijn we blij dat we de baden open hebben kunnen houden. Meer dan 50.000 bezoekers in dit seizoen voor onze baden, waarbij de XXL openingstijden en het avondzwemmen een groot succes zijn. Het Puzzelbad wordt steeds meer de place to be, sportactiviteiten, waaronder bootcamp, een concert van onze harmonie Terheijden, natte gymlessen voor scholieren uit Wagenberg en Terheijden, de startlokatie voor de wandelvierdaagse en veel meer.

Geluk
In ons verkiezingsprogramma was een Beleef TV voor alle woon-zorgcomplexen opgenomen, dus ook voor de bewoners van het Antonius Abt. Hiermee kunnen de mensen onder andere spelletjes doen en (vakantie) foto’s laten zien. Het prikkelt de hersenen en stimuleert het samen zijn. Het trieste is dat, zoals zoveel in de zorg, veel door de landelijke politiek is wegbezuinigd en er geen ruimte is voor dit soort dingen. Alhoewel geen gemeentelijke taak vond Lijst Harry Bakker het belangrijk hierin te investeren voor een betere gezondheid, meer gezelligheid en geluk.

Wat ook heeft bijgedragen aan het geluk is het mooie zonnebloemenveld van de familie Van Oosterhout op de hoek Poolsedreef-Bergen. Een prachtig initiatief wat hopelijk gevolgd wordt door een mooi landschappelijk ingepast zonneveld tussen de Nieuwe Bredasebaan en de Bergen.

Ons hart ging sneller kloppen van het idee waar SOVAK mee kwam. De mooie roze foodtruck van SOVAK staat vanaf 16 augustus bij de hoek haven/Schans in Terheijden. Dit op donderdag en vrijdag. Wij wensen onze mede inwoners van SOVAK veel succes en komen een keer langs om iets lekkers te eten of te drinken en een gezellig praatje te maken.

Wij willen ook de complimenten overbrengen aan de organisatie en deelnemers van de Wandel-Challenge die iedere maandag weer velen in beweging brengt en het “Wandelen op Zondag” dat elke 4e zondag van de maand om 9.30 uur start vanaf Gastenverblijf Munnickenheide.

Wonen
De afgelopen 4 jaar zijn er (ondanks de crisis) meer woningen gebouwd dan gepland. Meer dan 300 woningen hebben weer gelukkige inwoners gevonden in Drimmelen. Geen reden tot stil zitten. In Wagenberg is het bestemmingsplan De Smid afgerond en verwachten we dat de bouw nog dit jaar start. Ook voor de grote bouwlocatie Verlengde Elsakker zijn de plannen nagenoeg klaar om naar buiten te treden. In Terheijden zitten de plannen De Weelde (Oonincx) en E-veld en Botzegge (voormalige Sovak locatie) in de pijplijn, maar dit is niet voldoende voor de toekomst op lange termijn. Hebt u ideeën of plannen voor bouwen in Terheijden neem dan contact met ons op. We pleiten ook voor Tiny houses en splitsing van (grotere) woningen.

Vitale dorpen verdienen mooie centra en pleinen. In Wagenberg heeft het van de Elsenplein een facelift gehad, ligt er mooi strak fietspad naar Helkant en in Terheijden starten we na carnaval met de kwaliteitsimpuls van de centrumroute en maakt het TEC hopelijk deze eerste straten gasloos.

Feest
De maand september wordt weer de maand van de kermissen en dorpsfeesten in Wagenberg en Terheijden. Veel wordt georganiseerd door de vele mooie verenigingen en onze horeca ondernemers zetten ook hun best beentje voor. We komen elkaar vast tegen op één van deze gezellige evenementen of elders in Drimmelen. Want een mooi en gezond Drimmelen maken we samen! Voor meer info www.lijstharrybakker.nl

Lijst Harry Bakker
Jan-Willem Stoop

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht