Nieuws

Lijst Harry Bakker’s Jongerengroep, blijkt succes.
24-11-2018

Eerste keer
Terugdenkend aan 9 mei, de datum waarop ik geïnstalleerd ben als raadslid, besef ik mij dat dit eerste half jaar bijzonder is geweest.

jongerengroep.jpg 

 Veel dingen heb ik in dit eerste half jaar gedaan voor de allereerste keer. Zo heb ik al voor de eerste keer voor de raad mogen spreken, ben ik met inwoners van onze gemeente in gesprek gegaan over zaken die zij belangrijk vinden. Ik word nu via allerlei kanalen benaderd. Hierdoor weet ik waarvoor ik me bij LHB heb aangesloten.

Jongerengroep in Gemeente Drimmelen

Wij zijn Keli en Tatum en wij spreken namens de Jongerengroep. Deze groep zorgt dat ook jongeren mee kunnen denken in de gemeente. Wij mogen meedenken over hoe we de jongeren blij kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk dat wij ook onze mening kunnen uiten. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe speeltuintjes in de wijken. Er waren 3 ontwerpen voor mooie speeltuinen en iedereen mocht stemmen welke de mooiste was. Zo wordt er dus samen met ons gekeken naar wat we leuk vinden.

Donderdagavond 15 november waren wij uitgenodigd op het gemeentehuis. Wij hebben toen Wethouder Bakker en Wethouder Stoop ontmoet en, natuurlijk de burgemeester. Er was ook iemand die ons een rondleiding gaf. We kregen een héél duidelijk filmpje te zien. Daarna kregen we wat drinken. We mochten ook de vergadering van de gemeenteraad bijwonen. Er zijn al een hoop jongeren die ook in de jongerenraad zitten, en we hopen dat er nog meer bij komen. Als je dat wilt mail dan naar jeugd@lijstharrybakker.nl.
Dit stukje is geschreven door twee enthousiaste Jongerengroep dames.

Nu de oudere jongeren aan het woord!
Maar ook de oudere jongeren moeten we niet vergeten! Hiervoor moeten we zeker kijken wat wij voor hen kunnen betekenen. Daar hebben we zeker nog een slag in te slaan. Ik zou graag van henzelf horen wat zij wensen. Dus vraag ik dan ook aan die jongeren, laat weten wat jullie zouden willen?, dan kunnen we misschien samen kijken wat haalbaar is.

Ankie van Wezel
Raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht