Nieuws

Lijst Harry Bakker stelt u voor aan……..
08-12-2018

Hans van den Bersselaar…….

Lid van lijst HB, woon in Made en heb afgelopen Opinieronde voor het eerst mogen optreden.

 

 

hans%20van%20den%20bersselaar%20klein.jpg

Ben op de achtergrond begonnen, ligt politiek mij wel?

Meegewerkt aan afgelopen verkiezingscampagne en als 14de op de kieslijst vele infoavonden, opinierondes en raadsvergaderingen bijgewoond. Fractievergaderingen en allerlei activiteiten ondersteunen hoorden daar ook bij. Zo is mijn interesse steeds meer gegroeid in de politiek.

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van lijst HB ben ik gekozen tot bestuurslid, met de functie nog meer verbinden van bestuur en fractie.

 

Burgerlid

Als raadslid ben ik niet benoemd maar wel als burgerlid. Ja burgerlid, wat houdt dat in?

Een burgerlid mag onder andere het woord voeren en de mening van de partij verwoorden tijdens een Opinieronde over een voorstel dat nog besloten moet gaan worden in een Raadsvergadering. In een Opinieronde is ruimte voor discussie en stellen van vragen met en aan andere partijen. Ook kunnen bewoners dan hun zegje doen/inspreken.

 

Eerste Opinieronde

Afgelopen 29 november mijn eerste Opinieronde en……een hele mooie zelfs, de 100 jaar oude bomen in de Madese Markstraat. Ik heb dit voorbereid met Ton de Bok (raadslid). Hier gaat nog best wat tijd inzitten, het voorstel met bijlagen doornemen, wat vindt lijst HB, 2x24 uurs vragen stellen en dan met alle input een opinievoorzet maken.

Ja, dan is het zover, voor het eerst in de raadszaal, niet als toeschouwer maar als woordvoerder achter de tafel met officieel naambordje. Je steekt je hand op, jouw beurt, alle ogen op je gericht, je begint je verhaal en maar hopen dat je niet onderbroken wordt. Gebeurde niet in de eerste termijn, wel in de tweede. Op de vraag ‘hoe ik erbij kwam dat de weg smaller zou worden’ gaf ik een antwoord dat beter had gekund. Maar ja de zenuwen spelen dan ook wel een beetje parten.
Over hoe het gaat “aflopen” met de bomen in de Markstraat zal de Raad 13 december besluiten. Ik vond het in ieder geval een hele ervaring, smaakt naar meer!

 

Hans van den Bersselaar, burgerlid

Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht