Nieuws

Jongerengroep aan de slag.
22-01-2019

Jongerenparticipatie
Jongerenparticipatie een mooi woord wat onder andere betekent dat je niet OVER jongeren praat maar MET hen!

jongerengroep%20op%20bezoek%20bij%20wethouder.jpeg

 

 

 Heel belangrijk maar tot nu toe in de gemeente Drimmelen nog weinig kansen voor jongeren om mee te denken!

 

Jongerengroep

Daarom zijn Ankie, Hans en ik een jongerengroep begonnen. Een groep die mee kan denken en wegwijs gemaakt wordt in het politieke spinnenweb. Deze groep is voor iedereen tussen de leeftijd van 11-18 jaar.
Als Raadslid ben je als volksvertegenwoordiger een afspiegeling van de samenleving. Wij willen graag juist zoveel verschillende soorten mensen in de gemeenteraad hebben, zo kan je ook de meeste mensen bereiken. En zo willen wij dan ook de jongerengroep invullen, juist veel verschillende jongeren; jongen/meisje/ hoger niveau/creatief/lager niveau/verschillende dorpen/doener/denker etc, zo komen we met elkaar tot de beste ideeën en komen deze goede ideeën goed uit de bekende veren. We komen ongeveer 1 keer per 6 weken bij elkaar. We rouleren van dag dus ene keer maandag, dan dinsdag etc. Wij zorgen voor drinken en wat lekkers.

 

Bijeenkomsten

De eerste keer hebben wij kennisgemaakt met elkaar en al wat gepraat over ideeën. De tweede keer hebben we een rondleiding op gemeentehuis gehad, wethouders en burgemeester gesproken en zelfs stukje gemeenteraad geluisterd. De derde keer is 28 januari en gaan we echt aan de slag. We gaan in groepjes werken en gaan echt een idee waar je jezelf in wilt verdiepen, waar je meer van wilt weten, wat je graag veranderd wil zien, op papier zetten. We kijken hoever we komen of we daadwerkelijk ook al komen tot stukje van hoe het groepje dat willen gaan doen, wat hebben ze nodig, mogelijk bezoek aan een bedrijf/afdeling etc.

 

Jij?

Heb jij leuke ideeën, ben je juist een uitvoerder, wil je mee organiseren of vind je het gewoon gezellig....meld je aan bij Femke Selders 06-40146753. Juist nu we gaan beginnen aan onderwerpen is het leuk om er vanaf begin bij te zijn! Je vriendje/broertje/neefje enzovoorts vanaf 11 jaar mag je natuurlijk meenemen. Samen is het leuker!

 

Ankie, Hans en Femke

Lijst Harry Bakker

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht