Nieuws

Lijst Harry Bakker en de bijstelling van het zonneveldbeleid
02-02-2019

Medio vorig jaar is het beleid grootschalige zonnevelden opgesteld om de energietransitie te gaan invullen.


Drimmelen_luchtfoto.jpgNaast een maximumoppervlakte waren er ook eisen mbt financiële en technische haalbaarheid, sociale participatie én draagvlak.
De laatste maanden van het jaar werden er veel principeverzoeken ingediend en met name de wijze van communicatie van de plannen van de ontwikkelaars richting de omwonenden zorgden voor veel onrust. 
De Lijst HB heeft continu gesproken met bewoners en belanghebbenden en na een extra toelichting van het college in december hebben we samen met de Raad besloten tot een evaluatie. Met de opmerking dat het doorlopen proces van het TEC van 3 jaar met goede communicatie, draagvlak dmv een gebiedscontract een ruime gebiedsinpassing een goede pilot zou kunnen zijn. De andere plannen wilden dit in 3 maanden realiseren en dat is veel te snel en blijkt niet mogelijk.
Nu volgt een wijziging van het beleid en gaat alleen de aanvraag van het TEC in procedure. Alle andere verzoeken worden afgewezen. Dit geeft tijd om te leren van de pilot TEC en samen met de regionale energiestrategie die eind dit jaar komt de situatie in onze gemeente Drimmelen beter te analyseren.
De Lijst HB is tevreden over de genomen maatregelen en begrijpt de temporisering. Nu kunnen we beter inschatten wat we moeten doen voor de energietransitie en kunnen we samen met de bewoners en belanghebbenden betere plannen maken!

Lijst Harry Bakker begrijpt de bijstelling van het zonneveldenbeleid

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht