Nieuws

Lijst Harry Bakker wil uit politieke winter
09-02-2019

Azijn en chagrijn
Terwijl ik deze tekst schrijf, klettert de regen tegen de ramen, is het koud, guur en heb ik ook nog eens last van een loopneus.

azijn%20en%20chagrijn.JPG 

 

Allemaal ingrediënten om flink chagrijnig van te worden. Ik merk het ook om me heen aan vrienden en bekenden…iedereen is “wat korter in de kar”. Niemand heeft tijd of zin om een praatje te maken, iedereen trekt zich terug in zijn eigen cocon. Kortom het is winter en dan niet een met kraakheldere vrieslucht en een mooi zonnetje.

Politieke winter
Ook in de politiek lijkt het op dit moment winter……veel gemopper over besluiten die juist of juist niet genomen zijn door de gemeenteraad. Collega-partijen buitelen over elkaar heen om duidelijk te maken dat zij een heel ander besluit hadden willen nemen. De pers rept over de ene na de andere petitie en de verhoudingen tussen inwoners en politiek raken bekoeld, zakken misschien wel onder het vriespunt.

Anders
Maar…..het kan ook anders! Er is nog steeds wel ruimte voor gesprekken met elkaar over bomen of zonnevelden. Er is nog steeds wel aandacht voor de (soms ver uit elkaar liggende) meningen van iedereen. Er is nog steeds wel gelegenheid om met elkaar te overleggen en waar nodig op besluiten terug te komen. Gelukkig maar! Wat zouden we een koude gemeenschap worden als dat allemaal niet meer kon.

Elkaar opzoeken
Lijst Harry Bakker probeert altijd met inwoners in contact te zijn en te blijven; ook als het om punten gaat die beroering brengen in onze mooie gemeente. Lijst Harry Bakker gaat daarover in gesprek en neemt dat mee in het bepalen van onze standpunten. Natuurlijk doen we het dan nooit voor iedereen goed, maar laten we wel met elkaar zoeken naar gezamenlijkheid en warmte; broodnodig in een periode waarin het donker en guur is. De positieve dingen van elkaar zien en het licht opzoeken. Het weer wordt vanzelf beter. Voor een goede, positieve relatie met elkaar moeten we gewoon hard werken en dat helpt dan weer om het chagrijn te vergeten.

 

Lijst Harry Bakker
Riebert Verheugen, raadslid

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht