Nieuws

Lijst Harry Bakker is aanwezig
27-05-2019

Veel activiteiten in de kernen en de Raad buigt zich ook over het geld.

financien.jpeg

 

 

Veel gebeurd!
De laatste tijd zijn er veel activiteiten in onze woonkernen. Er gebeurt veel: Scholensportdag, basisschool leerlingen met de Schoolboot naar de Biesbosch, examens achter de rug en in diverse dorpen de altijd gezellige avondvierdaagse met in Made een doorstart daarvan door een groep enthousiaste ouders. Zij hebben samen met vrijwilligers, sponsoren en de gemeente een super gezellig evenement neergezet. De Lijst Harry Bakker is hier blij mee en is vaak aanwezig. De gemeente faciliteert met vergunningen en dranghekken en geeft soms een bijdrage uit Samen aan de Slag (dorpsgericht werken). Zo helpen we elkaar met een mooi resultaat!

Veel gerealiseerd!
Een mooi resultaat hadden we ook in financieel opzicht over het afgelopen jaar 2018. Ruim 1,6 miljoen euro over en na aftrek van de overlopende werkzaamheden blijft er netto zo’n 6 ton over. Belangrijker: we hebben veel gerealiseerd! Drimmelen aantrekkelijk houden met een goede dienstverlening voor onze bewoners. Daar gaat het om, daar legt de Lijst Harry Bakker de nadruk op: Gezond wonen in Drimmelen. Moet kunnen!

Niet alles
Niet alles kan want onze ambities zijn hoog en de bijdrage vanuit het Rijk is laag. Voor Jeugdzorg krijgen we hopelijk extra geld, maar het zal een hele klus zijn om de financiën sluitend te krijgen en toch de uitvoering en dienstverlening op peil te houden. Gelukkig hebben we een goede stevige basis met onze reserves en heeft de gemeente bijna geen schulden. ­De behandeling van de jaarrekening is in week 22 en 27 juni en begin juli kijken we naar de Voorjaarsnota 2019 en de Kadernota 2020 en verder.

Help mee
Hebt u als lezer vragen of ideeën over de besteding van onze gelden of heeft u een initiatief? Benader onze fractie of ga naar het wekelijkse spreekuur van de wethouder Financiën op donderdag om 11 uur in het gemeentehuis. De lijnen zijn kort in Drimmelen en we zijn er om elkaar te helpen niet waar? Denk met ons mee, uw stem is belangrijk!

Fractie Lijst Harry Bakker.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht