Nieuws

Lijst Harry Bakker wenst u een zomerse vakantie.
07-07-2019

(bijna) Vakantie?
U kent het vast wel, de voorbereidingen en de laatste dingen vlak voor de vakantie.

 

haven%20terheijden%202%20kopie.jpg 

 Het gras nog een keer maaien, afspreken dat de buurman de planten water komt geven en de post uit de brievenbus komt halen, de koelkast leegmaken, de laatste was doen, de verzekerings- en reispapieren checken, banden van de auto op spanning zetten, olie controleren, de koffers inpakken, broodjes smeren voor onderweg, wat geld pinnen en dan kunt u gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Ook voor ons
Zo was het ook voor de gemeenteraad afgelopen donderdag; ook zij bereidde zich voor op de vakantie maar moest nog een aantal dingen doen. In dit geval de voorjaarsnota en kadernota bespreken. In de voorjaarsnota leggen de wethouders en de burgemeester verantwoording af aan de raad over het gevoerde beleid tot nu toe. Lijst Harry Bakker vindt dat dit “huishoudboekje” goed op orde is gebracht. Kritisch kijkend naar de reserves en budgetten zijn de financiën de komende jaren ook akkoord bevonden, want in de kadernota wordt immers vast vooruitgekeken naar de komende begroting. Er werden voorstellen gedaan voor nieuw beleid en ook dat kreeg de goedkeuring van Lijst Harry Bakker.

Haven Terheijden
Lijst Harry Bakker diende ook een voorstel in om een groot bedrag ter beschikking te stellen voor het opknappen van de haven in Terheijden en om een flinke impuls te geven aan de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie. Daarin is de afgelopen jaren te weinig gebeurd. Zeker nu er een aantal grote evenementen aankomen zoals de doorkomst van de Vuelta (Ronde van Spanje), 75 jaar bevrijding en de herdenking van het feit dat 600 jaar geleden de Sint Elisabethsvloed de huidige Biesbosch heeft gevormd. Dit coalitie breed gedragen amendement is aangenomen. Het is nu van groot belang om de vrijetijdseconomie verder te ontwikkelen en de gemeente Drimmelen goed op de kaart te zetten.

Ja vakantie!
Na deze laatste gemeenteraad is het nu vakantie. Lijst Harry Bakker wenst u een goede vakantie. Geniet, rust uit en zorg dat u veilig en gezond terugkeert!

Riebert Verheugen
Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht