Nieuws

Lijst Harry Bakker heeft oog voor jongeren!
23-11-2019

Lijst Harry Bakker vindt jongeren bij de politiek betrekken erg belangrijk.

Femkenov2019.jpg

Jongerengroep

 Zo zijn wij vorig jaar begonnen met een jongerengroep. Algemeen, politiek neutraal. Kleur is niet belangrijk, we willen graag hun mening horen, zodat ze kunnen meedenken. Zo zijn er uit deze groep twee jongeren, Siem en Tes, ook betrokken bij de omgevingsvisie. Vorige keer hebben jullie daarover al wat kunnen lezen. Maandag 25 november komen wij weer bij elkaar en bespreken we welke input de jongeren Tes en Siem kunnen meegeven. Ook zijn we nog bezig met een plannetje in Wagenberg en bedenken we hoe we hondenuitlaatplaatsen nog beter kunnen maken.

Democracity.

Vorig jaar kwam ik in contact met een enthousiast raadslid uit Oosterhout. Hij wees mij op het spel democracity, een politiek spel wat aangeboden wordt aan de groepen 8 uit de gemeente. Zo leren kinderen wat politiek is, hoe beslissingen genomen worden, keuzes maken en hoe er samen gewerkt wordt. Soms moet je geduld hebben en het vaak herhalen bij de wethouder voordat het gehonoreerd wordt. En ja,….nu is het zover! Democracity gaat gespeeld worden in januari. Verschillende scholen hebben zich reeds aangemeld. Super leuk spel wat volledig verzorgd wordt door de gemeente, ProDemos ( organisatie van het spel) en daarbij zullen gemeenteraadsleden helpen bij deze bijeenkomsten. Ook lijst Harry Bakker zal daar zeker bij ondersteunen.

Jeugdlintje.

Goed voorbeeld doet goed volgen, dat mag gezien en beloond worden! Elke jaar is er in april een lintjesregen voor volwassen. Maar ook zijn er jongeren in onze gemeente die enthousiast én vrijwillig veel betekenen voor onze gemeente. Die jongeren mogen ook in het zonnetje gezet worden, vindt lijst Harry Bakker. Gelukkig vinden de anderen politieke partijen dat ook en is dit besluit unaniem aangenomen. De wethouder gaat ermee aan de slag, zo kan de burgemeester in 2020 de eerste jongeren op speciale manier bedanken voor hun inzet. Dus weet je iemand die iets bijzonders doet voor onze gemeente, hou het even in gedachte en meld diegene t.z.t. aan!

 

Groetjes Femke Selders

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht