Nieuws

Woningbouw en boeren
02-01-2020

Nog volop werk aan de winkel in 2020

 Jan-Willem%20Nog%20volop%20werk%20aan%20de%20winkel%20in%202020%20website.jpg

Het is een bewogen jaar geweest waarin veel is gebeurd. In dit artikel ga ik in op het buitengebied en woningbouw.

 

De boeren

De boeren in Nederland en dus ook Drimmelen hebben het zwaar te verduren. Gelukkig zijn (voorlopig) de oneerlijke stikstofregels van de provincie Noord-Brabant van de baan. Bijzonder om te zien hoe een Statenlid van Christenunie/SGP hier hard voor gevochten heeft om dit voor elkaar te krijgen. De traditionele ondernemers- en boerenpartijen hebben de boeren in de kou laten staan. Mijn complimenten aan Hermen Vreugdenhil, aan wie grotendeels te danken is dat er toch op provinciaal niveau geswitcht is.

Op gemeentelijk niveau proberen we zo goed mogelijk te helpen en zo kan de nieuwe Ruimte voor Ruimte regeling een stimulans zijn om uiteindelijk met intensieve veehouderij te stoppen en de rechten te verzilveren voor woningbouw in het buitengebied. We moeten echter ook ruimte bieden aan bedrijven die door willen gaan en vernieuwen, vergroten en verbreden. 40% van de boeren in Brabant overweegt te stoppen vanwege regelgeving. Ik ben er van overtuigd dat dat geen enkel positief effect zal hebben op ons buitengebied , integendeel zelfs. Werk aan de winkel dus!!

Woningbouw

2020 moet het jaar van de woningbouw worden Bestemmingsplannen maken om woningen te kunnen realiseren. Het kan en moet sneller dan het nu gaat. Bepaalde bouwlocaties roepen weerstand op. Ik hoop samen met u mooie projecten met draagvlak te kunnen realiseren om er voor te zorgen dat er een woonplekje is voor onze jeugd in onze dorpen en dat je hier ook op een prettige wijze oud kan worden. Ik zou graag zien dat we onze eigen inwoners meer rechten op een Drimmelense woning kunnen geven. Ook hier volop werk aan de winkel dus en als u ideeën heeft deel ze dan met mij.

In 2020 komen de fleurige hangingbaskets gelukkig weer terug. Met elkaar maken we van Drimmelen, een mooie en krachtige gemeente waar het prettig wonen en werken is. Ik wens iedereen een gelukkig, gezellig en gezond 2020.

Lijst Harry Bakker

Jan-Willem Stoop

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht