Nieuws

Andere tijden, ook in Drimmelen
21-03-2020

Wereldwijd hebben we te maken met het Corona virus en de gevolgen hiervan.


Er ligt een deken over de samenleving, mensen moeten zo veel mogelijk binnen blijven en afstand bewaren. De samenleving komt bijna tot stilstand, evenementen zijn afgelast, de scholen en kinderdagverblijven zijn dicht, veel winkels sluiten noodgedwongen, (sport)clubs zijn dicht en we werken zoveel mogelijk thuis. Gezondheid en veiligheid zijn nu het belangrijkst, maar de angst en onzekerheid zijn een factor.
Hoe gaat het verder? Houden we in Drimmelen 15 mensen die het virus hebben ( de situatie op 21 maart ) en hopelijk herstellen? Wordt het erger en kunnen dan de IC’s van de ziekenhuizen de noodzakelijke hulp verlenen? Heeft het Amphia Breda voldoende beschermingsmaterialen als mondkapjes en ook bedden met beademingsapparatuur?

Drimmelen is in een crisissituatie en we vallen onder de Veiligheidsregio, die de landelijke regels doorvertaalt naar onze gemeente. Intern hebben we een crisisteam om de belangrijkste processen door te kunnen laten gaan. We beschermen onze medewerkers die aanwezig moeten zijn, we vergaderen als het noodzakelijk is en dan bij voorkeur op afstand. Het belangrijkste is dat we er zijn voor de mensen van Drimmelen! We informeren de mensen over de noodzakelijke maatregelen ( bron www.rivm.nl ) en beantwoorden vele vragen via de Servicebalie. En we helpen de mensen die nu de ondersteuning van onze gemeente nodig hebben zoals ondernemers, zzp’ers en anderen die nu extra getroffen worden door Corona maatregelen. Met vooral oog voor de kwetsbaarsten onder ons!
De politiek gaat verder op een heel laag pitje, de raadsleden blijven alert en de wethouders werken door maar mensen helpen staat voorop. Denk goed aan jezelf, je naasten en zorg voor elkaar. Blijf fit en ook optimistisch, hoe onzeker de situatie nu nog is. Hou hoop op betere tijden en geloof in de toekomst! Als we met z’n allen de regels in acht nemen en met gezond verstand handelen wordt het beter.

Lijst Harry Bakker.
Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht