Nieuws

Lijst Harry Bakker wil vooruitgang in de haven van Terheijden.
15-04-2020

Ik zit alweer op de helft van mijn eerste raadsperiode en is het alweer 2 jaar geleden dat ik mijn eerste mediastuk schreef.

Ankie%20aan%20de%20haven%20van%20Terheijden%20webversie.jpg
Nog steeds loop ik vaak door het dorp. Er is ondertussen wel een hondje bijgekomen die met mij meeloopt.
Trots
Trots ben ik op de mooie gemeente waarin ik woon. Ik loop nog vaak langs de haven. Een haven waar al veel over gezegd en geschreven is. Lijst Harry Bakker is trots op de haven van Terheijden, die er altijd sfeervol bijligt. Jaarlijks hoogtepunt is de aankomst van de boot van Sinterklaas waar kinderen, ouders en overige belangstellenden op de kade staan, om de goedheiligman en zijn Pieten in te halen. We hopen dat dit nog lang mag blijven. Toeristisch is Drimmelen veel op de Biesbosch gericht. Wij zijn ervan overtuigd dat de haven veel meer toe zou kunnen voegen voor Terheijden. Er liggen mooie plannen, maar de uitvoering die stokt helaas nog.  Zo hopen wij straks de foodtruck van Sovak weer terug te zien en dat er bijvoorbeeld verhuur van fietsen en bootjes komt. De haven is samen met de Schans en molen misschien wel het mooiste stukje van Terheijden. Hij verdient dus meer aandacht dan nu. Dat we op termijn mogelijk de haven afstoten betekent niet dat we nu niet moeten investeren, want stilstand is achteruitgang en dat verdient deze haven niet.
Pontje
Het afgelopen jaar had het pontje met de nodige mankementen te kampen. Dit jaar is het pontje nog niet in de vaart vanwege de coronacrisis. Er is al geruime tijd geleden budget beschikbaar gesteld voor vervanging en verduurzaming. We hopen dat de gemeente dit snel oppakt, samen met de stichting Heen en Weer en de schippers van het Markpontje die ons altijd op een fantastische manier overzetten. Wij willen dus graag resultaat zien van al die euro's die gereserveerd zijn voor de haven. Niet in studies, vergezichten en uren, maar in kwaliteit, aantrekkelijkheid, 24/7 waterzuivering d.m.v een Seabin en veiligheid.

Dat verdient dit mooie dorp!

Ankie van Wezel
Namens Lijst Harrij Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht