Nieuws

Lijst Harry Bakker de ontwrichte samenleving én vooruit kijken
29-04-2020

Het Coronavirus in Drimmelen!
Ja, het Coronavirus heeft ook Drimmelen zwaar getroffen.

Harry%20Bakker%20uitreiken%20Koninklijke%20onderscheiding%20web%20versie.jpg 

 

Scholen en veel winkels dicht, (sport)accommodaties gesloten en veel thuiswerken om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Met maatregelen als afstand houden, binnen blijven en niet op bezoek gaan bij anderen. Zeker voor de oudere mensen in zorg- en verpleeghuizen een aparte tijd, terwijl de zorgmedewerkers overuren draaien en een zware last dragen. En ook de cruciale beroepen als chauffeur, vakkenvuller en boer komen in beeld. Het is rustig buiten.

Versoepeling voor de jeugd!
In onze gemeenten redelijk veel besmettingen (vnl. in Made en Terheijden) en ook enkele doden. Wij leven met hen en hun naasten mee. De isolatiemaatregelen zijn noodzakelijk, maar gelukkig kan de jeugd t/m 12 jaar inmiddels weer sporten en de oudere jeugd ook met de 1 ½ meter afstand. Op 11 mei gaan de basisscholen weer open en langzaam aan gaat de samenleving weer opbloeien. In deze moeilijke tijd staat de politiek op een laag pitje. Gemeente in crisis, andere dienstverlening en er toch zo veel mogelijk zijn voor de mensen. Zo betalen we bijna 2 miljoen euro aan steun uit voor onze ondernemers (en evt. verenigingen) en proberen toch de normale processen zo goed mogelijk door te laten gaan.

Lintjes e.d.!
Ook de Lintjes werden op afstand uitgereikt. De Jaarrekening 2019 lijkt met een tekort te eindigen (maar wel een structurele plus?) en het project Breedband (aanleg van glasvezel in het buitengebied en kleine kernen) zit met de vraagbundeling in de eindfase. Het lokaal Sportakkoord is bijna klaar en vele andere zaken gaan later of langzamer toch door.

communicatie!
Juist in deze tijd is communicatie belangrijk en daarom de oproep om toch vooral contact met elkaar te houden. Met je familie, opa’s en oma’s, vrienden, collega’s en kennissen. Samen maken we de samenleving, de toekomst en blijf positief!


Blijf vooral Gezond en pas op elkaar!

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht