Nieuws

Piet Fens en Roxanne Heijmans bij Alexander Pechtold
15-04-2009

Op dinsdag 14 april 2009 gingen we al vroeg met de trein naar Den Haag. In de eerste klasse werd nog even nagepraat over de veiling van de lunch in Nieuwspoort door Alexander Pechtold toen hij op bezoek was bij Spraakvermaak. Maar liefst €400,- werd door Piet geboden ten behoeve van het Witte Kerkje in Terheijden en als dank mochten wij namens de kerk een cadeauverpakking wijn schenken aan de heer Pechtold.

Na een korte stop op het Plein in Den Haag voor een opkikkertje (het was mooi weer op het terras!) gingen we aan het eind van de ochtend naar de entree van Nieuwspoort. Wat er daar is gebeurd en besproken, blijft binnen de muren van Nieuwspoort (conform de code), maar de lunch was voortreffelijk! Ook daarna bleef Alexander Pechtold een goede gastheer. We werden rondgeleid door de Tweede Kamer, bezochten uiteraard het gedeelte waar de fractie van D66 zat en maakten op zijn kamer ook een mooie foto met de wijn uit Terheijden.

Daarna moest hij zich voorbereiden op het vragenuurtje, maar wij konden dit live meemaken. Het ging over de verrijking van bestuurders bij Aedes (bonus: €1 miljoen) en het salaris van de nieuwe topman. Een zeer indringend en actueel onderwerp, dat dagenlang het nieuws beheerste. En wij waren er bij in de Tweede Kamer!

Aan alles komt een eind en na een paar uur stonden wij weer op het Binnenhof en maakten nog enkele foto's bij het paleis, enkele ministeries en andere markante plekken in Den Haag. De impact van deze bijzondere dag was groot en we zullen het niet snel vergeten!

Piet en Roxanne 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht