Nieuws

LIJST HARRY BAKKER: HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE
17-06-2020

Afgelopen donderdag werd de aanpassing van de structuurvisie behandeld.

 

 IMG_0116%2010%20x%2015%20website.jpg

Uiteindelijk willen we voor iedereen een dak boven zijn of haar hoofd en dat betekent, dat er gebouwd moet worden. Onze wethouder Jan-Willem Stoop had een aantal locaties voorgesteld die liggen aan de randen van de dorpen. Bijna alle locaties konden op een enthousiaste ontvangst van een groot gedeelte van de gemeenteraad rekenen. Wij hebben wel meegegeven bouw betaalbaar en voor de juiste mensen met voorkeur voor onze inwoners van Drimmelen, inclusief onze jeugd.

 

Behoefte is groot

Volgens onze minister Wonen moet er voor 2030 op iedere 8 a 9 woningen 1 woning bijgebouwd worden. Dat betekent zo’n 130 of 140 woningen per jaar, dat is veel, maar 100 woningen per jaar zoals afgesproken is zeker nodig, Drimmelen is een populaire gemeente met veel groen, water, voorzieningen, ruimte en lieve mensen.

 

De dorpen

We pleiten voor een goede afronding van Lage Zwaluwe West en waren enthousiast over de nieuwe locaties in Made, waaronder de Leeuwerikstraat en Made-Oost. Een woonzorgcomplex aan de Vogelstraat in Wagenberg voorziet enorm in de behoefte en we zien in Wagenberg nog meer kansen die we ook nog willen laten landen. Het dorp Hooge Zwaluwe en de wethouder pakken samen de handschoen op om tot een geschikte bouwlocatie te komen in dit dorp.

 

De meeste discussie ging over de dorpen Drimmelen en Terheijden. In Drimmelen hopen wij dat initiatiefnemers van de Ecowijk en de bewoners van de Kuipershoek elkaar gaan vinden en dat we dit later kunnen vertalen in concrete bouwplannen. Een onderzoek naar woningbouw op de landtongen in de haven van Drimmelen zien wij zeker zitten en we kregen veel bijval voor ons pleidooi dat dit betaalbaar wonen moet zijn. Wij hopen droomwonen waar te kunnen gaan maken.

 

In Terheijden blijft de bouw fors achter en is de behoefte groot. Wij hebben om voortgang bij het E-veld en bij De Weelde gevraagd. De Weelde wordt nu bouwrijp gemaakt en voor het E-veld gaat het ontwerp-bestemmingsplan voor de zomervakantie nog ter inzage. Maar als je ziet dar er in Made de laatste jaren meer dan 200 woningen gebouwd zijn tegenover 23 in Terheijden,  vinden wij dat geen evenwichtige verhouding en is het tijd voor actie. Made is de laatste 9 jaar gegroeid met circa  800 inwoners en Terheijden met 11 en zit vanaf 2017 zelfs in de krimp. Wij zijn dan ook blij met de locaties Lageweg en de agrarische grond tussen Munnikenhof en Kalkvliet waarmee we weer zo’n 90 huishoudens een nieuwe woonkans kunnen geven. Dit wel met respect voor het groen, de paarden en met een goede verkeersafwikkeling. Bij de Kalkvliet zal geen boom gekapt worden, blijft de groenstrook intact en is de ontsluiting bij voorkeur via Munnikenhof.

 

Het vervolg

Uiteraard is er in vervolgfasen bij het maken van de bestemmingsplannen gelegenheid om te reageren en zullen wij de uitgangspunten bewaken. Nieuwe stappen naar gezond wonen in Drimmelen zijn weer gezet. Heb jij goede ideeën over wonen neem dan contact met ons op.

 

Fractie Lijst Harry Bakker

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht