Nieuws

Samen investeren in Drimmelen
26-08-2020

Ook in corona-tijd blijven Lijst Harry Bakker, VVD en Groen Drimmelen investeren in onze dorpen en inwoners

20200820%20Carillon%20Fractievoorzitters%20coalitie%202020.jpg

Het zijn moeilijke tijden door corona. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden, werknemers in de zorg zijn aan het bijkomen van de eerste coronagolf en veel Drimmelenaren zien elkaar minder dan ze eigenlijk zouden willen. Ondanks deze tegenslagen, is het geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. We moeten blijven investeren in Drimmelen om met z’n allen deze crisis uit te komen. Daar draagt de coalitie bestaande uit Lijst Harry Bakker, VVD Drimmelen en Groen Drimmelen (VP/D66) graag verantwoordelijkheid voor.

Zo hebben we de afgelopen tijd geïnvesteerd in onze prachtig vernieuwde zwembaden, zijn er veel nieuwe woningen gebouwd en zijn we hard aan de slag om samen met de inwoners van verschillende dorpen te werken aan energie-neutrale dorpen. Maar er komt nog meer aan.

Woningbouw
Voor de zomervakantie hebben we ruimte gemaakt om aan onze dorpen nog honderden woningen bij te kunnen bouwen. Op die manier willen we starters en gezinnen voor onze dorpen behouden en mensen de mogelijkheid geven om in hun eigen woonplaats oud te worden.

Levendige dorpen
Om onze dorpen leefbaar te houden, krijgen de dorpen een flinke upgrade. Zo wordt er in ieder dorp een Rode Loper Route aangelegd (een stoep waarover je ook met rollator en kinderwagen) heel goed overheen kunt lopen), wordt de Bernarduskerk omgedoopt tot bieb, theater en kinderopvang en worden de havens klaargemaakt voor de komende jaren.

Jeugd heeft de toekomst
Het wordt vaak gezegd, maar we zijn er heel serieus over: De jeugd heeft de toekomst. Dat kan niet alleen bij mooie woorden blijven. Daarom gaan we in Made de Stuifhoek en Den Duin vernieuwen, is de Schittering klaar voor de toekomst en onderzoeken we ook wat nodig is voor Terheijden. Ook stimuleren we dat iedere basisschool die wil met de leerlingen naar de Biesbosch kan en houden we de jeugdzorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.

Volop kansen voor Drimmelen om zich verder te ontwikkelen dus!

Riebert Verheugen (foto)

Tim Simons (foto)

Leo Mol (foto)

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht