Nieuws

Lijst Harry Bakker en een bloemrijk verhaal.
07-10-2020

Het was bij de Lijst Harry Bakker bekend dat zowel de

 Bloemen2.jpeg

Marktkooplui als onze inwoners zeer tevreden waren over de tijdelijke verplaatsing van de weekmarkt. Men vindt dat er sprake is van een echt marktgevoel op het Raadhuisplein.

Naar aanleiding hiervan heeft ons raadslid Ton de Bok aan het college vragen gesteld of deze verplaatsing definitief gemaakt kon worden. En ja hoor onlangs heeft het college besloten om deze weekmarkt, per 8 oktober, definitief te verplaatsen van de Marktstraat naar het Raadhuisplein.

Inmiddels hebben ons vragen bereikt of de bloembakken tijdens de niet-marktdagen weer terug geplaats konden worden. Ook daar maken wij ons natuurlijk hard voor.

Over bloembakken gesproken: ons net nieuw ingerichte Molenplein werd door een groot aantal fietsers, scooters en dergelijk gebruikt als doorsteek van de Marktstraat naar de Molenstraat en visa versa. Dit leverde uiteraard gevaarlijke situaties voor de daar spelende kinderen op. Besloten is om deze illegale doorsteek door middel van het plaatsen van bloembakken te bemoeilijken.  Bloembakken zijn uiteraard mooi, maar toch jammer dat dit noodzakelijk is.

Bloemen.jpgDe hanging-baskets waren deze zomer weer een bloemrijk succes, ook Lage Zwaluwe is tevreden. De Lijst Harry Bakker streeft ernaar dit het volgend jaar te continueren, dus ook weer iedereen blij.

Bloemen1.jpegEn dan de Iepenlaan/Kastanjelaan in Made, hier zijn in de afgelopen periode de bomen weggehaald en uiteraard werden er overal weer nieuwe jonge bomen geplant. Om boomziektes zoveel mogelijk te beperken is er nu een verscheidenheid aan rassen geplant. Als er een soort een specifieke ziekte krijgt, kunnen de overige rassen meestal gewoon blijven staan. De bloemperken zien er fraai uit. In het komende voorjaar zullen de bomen, struiken en planten wat volwassener zijn zodat deze beide straten er nog mooier uit gaan zien. De bedoeling is natuurlijk dat iedereen hier gelukkiger van wordt.

De Lijst Harry Bakker blijft zich voor dit mooie doel inzetten.

Ton%20Verhoeve%20website.jpgTon Verhoeve, Lijst Harry Bakker.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht