Nieuws

Lijst Harry Bakker is er ook in deze moeilijke tijd!
13-11-2020

Nederlanders gingen de afgelopen periode minder trouwen, meer sparen, maken een historische economische krimp mee

schapen.jpg 

 

en zagen hun leven op veel andere manieren veranderen door de Coronapandemie. Bovenstaande woorden zijn van het CBS, en helaas gaat de pandemie ook niet aan Wagenberg en Terheijden voorbij. Mensen worden ziek, mensen verliezen hun baan, de kroegen zijn dicht en er wordt geen balletje getrapt in het weekend. Ontbijtjes vinden thuis plaats en niet in het gezellige buurthuis en we zijn terughoudend in nieuwe en bestaande contacten. Activiteiten waar je van genoot staan op een laag pitje en eenzaamheid ligt op de loer.

 

Het is dan wel bijzonder om te zien dat er volop creativiteit en aanpassingsvermogen in onze dorpen is om hiermee om te gaan. Ook is er aandacht voor elkaar, dat is het mooie van de dorpsgemeenschap.

 

We hebben meer aandacht voor onze directe omgeving, we genieten van een wandeling in de buurt, laten een lekkere maaltijd bezorgen door een lokaal restaurant en sporten individueel of in groepjes van op moment van schrijven 2. Er wordt gerend voor goede doelen, er worden ook kaarten voor verkocht. In de supermarkt dragen we een mondkapje en inmiddels weet ik ook hoeveel mandjes er bij de lokale bakker zijn. Er zijn leuke pubquizen en op een dergelijke manier kan het carnavalsjaar toch geopend worden. “Za’k UT doen of nie en 55 jaar da’s mooi vur mekaor” komt zo toch in een mooi daglicht te staan, klasse. Een voetbaljubileumbiertje tijdens de kwis maakt het feest compleet. We maken er iets van, waardering van de kleine dingen wordt steeds belangrijker.

 

Het leven gaat door in aangepaste vorm en ook ik merk dat in mijn werk. Vierkante ogen van het beeldscherm na de zoveelste Teamsvergadering en weinig tot geen echte bijeenkomsten, ook niet in het weekend.

Er is hard gewerkt aan een omgevingsvisie die nog meer ruimte voor woningbouwlokaties in Terheijden en Wagenberg gaat bieden en een basis moet vormen voor een veilige route voor het landbouwverkeer om onze dorpen heen. De landbouwsector waar hard gewerkt wordt in een lastige tijd en die voor een groot gedeelte de kwaliteit van ons mooie buitengebied bepaalt wil dit zelf ook. Ook ik ben trots op onze boeren.

 

Eind december 2020 wordt het lang verwachte voorontwerp-bestemmingsplan Verlengde Elsakker vrijgegeven met als doel de realisatie van 79 woningen (ook betaalbaar en voor ouderen en senioren). Met de groenreconstructie van de Dorpsstraat verdween “ het bankje van Wagenberg”, velen vroegen mij of het terug kon komen. Natuurlijk kan dat, er wordt op verzoek een halve boombank teruggeplaatst.

 

In Terheijden wordt eind dit jaar het aangepaste plan voor het E-veld gepresenteerd, meer woningen voor alle doelgroepen. Bij het  Gruijtpark staan de woningen in de verkoop, De Weelde is in ontwikkelling en ook op andere plekken wordt hard gewerkt om de nieuwe kansen uit de structuurvisie of op verouderd bedrijventerrein in te vullen. Voorbeelden hiervan zijn de Lage Weg en de Vogelstraat.

 

Met de centrumroute Terheijden en het opknappen van de Parallelweg hebben we begaanbare stoepen gemaakt en het verbeteren van de stoepen zetten we voort in 2020 en 2021, vooral op routes die veel belopen worden. Hier zal meer dan een half miljoen euro in geïnvesteerd worden. U geeft duidelijk aan niet tevreden over de kwaliteit van het straatwerk te zijn, het is mooi dat er budget is en komt om dit probleem echt aan te gaan pakken samen met de buitendienst. Denk hierbij aan de route van Plexat naar de sporthal en van de voetbal naar Sovak.

 

Op 11-11 is de nieuwe stier onthuld/geplaatst bij de Traaise kerk. Een stier die kracht uitstraalt, laten we die kracht gebruiken om samen Corona de baas te zijn en te blijven investeren in onze mooie dorpen en onze medemensen.

 

En beste Erpelrooiers en Schraansers als u mee wilt denken, goede ideeën heeft of politiek actief wilt worden neem dan contact met ons op, zodat we samen nog beter aan de slag kunnen en de goede dingen voor Drimmelen kunnen doen. Jullie kennen immers je dorp het beste en met 4 gemeenteraadsleden van de in totaal 21 zijn Terheijden en Wagenberg qua aantal niet heel sterk vertegenwoordigd. Voor mij is het nu ook tijd voor een wandeling en wat frisse lucht, ik zal eens gaan kijken of de schapen de laatste maaironde van het jaar al afgerond hebben op onze mooie Schans.

 

Hou vol en blijf gezond.

 

Jan-Willem Stoop

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht