Nieuws

December
16-12-2020

En dan is het alweer December. De maand van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw.

decemberfoto%20website.jpg 


De maand van gezelligheid met familie en vrienden, de maand ook van nadenken en gemis van dierbaren, maar vooral toch de maand van samenzijn met de mensen die je
liefhebt.

Persconferentie
Hooggespannen waren dan ook de verwachtingen daags na Sinterklaas…zouden we met Kerst wat meer ruimte krijgen, zouden we met Kerst wat meer familie en vrienden uit kunnen nodigen, zouden we met Kerst misschien naar een restaurant kunnen?
Helaas kwamen die hooggespannen verwachtingen niet uit.
Onze regering ziet geen kans om te versoepelen en zo kunnen we met Kerst en zeer waarschijnlijk ook met Oud en Nieuw eerder minder dan meer gasten ontvangen.

Dat is zuur natuurlijk. Zeker ook voor de jongeren onder ons, die het allemaal al lang beu zijn en graag perspectief willen.
Lijst Harry Bakker snapt dat heel goed, snapt heel goed dat jongeren meer willen, snapt heel goed dat jongeren perspectief nodig hebben en snapt heel goed dat jongeren de ruimte willen om dingen met vrienden te ondernemen.

Jeugd aan zet wintereditie
Veel wordt al door gemeenten georganiseerd voor de jongeren en nu is er de mogelijkheid voor gemeenten om eenmalig een flinke subsidie te krijgen in het kader “jeugd aan zet wintereditie”.
Lijst Harry Bakker heeft hierover ook vragen gesteld tijdens afgelopen opinievergadering van de gemeenteraad en van de wethouder de toezegging gekregen dat de gemeente deze subsidie aan gaat vragen en met jongeren in overleg gaat hoe dit geld te besteden en er activiteiten mee te organiseren.
Een mooie opsteker voor onze jongeren en een mooie toezegging van de wethouder als reactie op onze vragen.

Licht
Laten we de komende weken elkaar het licht in de ogen gunnen en proberen om met en voor elkaar licht te brengen.
Lijst Harry Bakker wenst u daarom fijne Kerstdagen waarin u tijd en ruimte heeft om er voor elkaar te zijn.
En denk ook eens aan die buurman of buurvrouw die misschien alleen is; een kaartje in de bus of even een praatje aan de deur brengt licht in deze letterlijk donkere dagen.

 

Riebert Verheugen

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht