Nieuws

Optimisme voor 2021 toegewenst
13-01-2021

Het vorige jaar was zeer apart met Corona en allerlei beperkende maatregelen,

20201217_221454.jpg 

 

 die nodig waren om de ziekenhuizen en mensen in de frontlinie te ontlasten.

Toch was de impact van de pandemie groot met veel zieken, mensen die overleden en het tot stilstand komen van het normale leven. Winkels, bedrijven en scholen dicht. Evenementen gingen niet door en de overheid ondersteunt waar het kan.
Ook de gemeente Drimmelen ondervindt deze gevolgen en helpt waar nodig.
Voor de Lijst Harry Bakker betekende het ook minder gezamenlijk vergaderen, minder contact met onze achterban en toch doorwerken aan een beter en gezonder Drimmelen op alle terreinen.
Meest in het oog springend was de totstandkoming van een groot bos achter de Watertoren in Made/Hooge Zwaluwe.
Ook hebben we een goede begroting voor 2021 in deze roerige tijd met lage lokale lasten en helaas te weinig steun van het Rijk voor de noodzakelijke uitgaven op met name het sociale domein (zorg en preventie voor onze kwetsbare mensen die hulp nodig hebben).
Verder worden er volop woningen gebouwd in alle kernen en worden in 2021 de fietspaden en voetpaden verbeterd.

Binnenkort wordt ook de beslissing genomen over het project Sociaal Cultureel Dorpshart Made. Een groot project met woningbouw en benutting van de Bernarduskerk voor onze sociale voorzieningen mét een forse inspanning van de gemeente.
Wij blijven ons best doen voor de mensen in Drimmelen en hopen dat het met iedereen weer wat beter zal gaan het komende jaar.
Gelukkig gaan we nu in stapjes inenten om de gevolgen van Corona te verminderen en hopelijk blijven de ziekenhuizen draaien en kunnen later weer in een normale modus. Mensen willen weer contact, sporten, muziek maken en met de Solex rijden.
Naar de winkel, kinderen weer naar school, naar bedrijf en kantoor om daar weer te kunnen werken en collega’s te ontmoeten.
Hopelijk blijft de Drimmelense samenleving intact met haar rijke verenigingsleven, positieve inslag en begrip voor elkaar.
Nu nog even geduld hebben en de regels in acht nemen.

Wij wensen iedereen in onze mooie gemeente Drimmelen een goed, gezond en gelukkig 2021 met vooral optimisme!
Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht