Nieuws

Kermis in Made
14-07-2021

Ook de organisatoren van de kermis in Terheijden en Wagenberg kunnen rekenen op een meedenkende gemeente.

 

 

Botsauto%20met%20logo%20website.jpg

Groter kermisterrein
Lijst Harry Bakker heeft vragen gesteld of het mogelijk is om het kermisterrein te vergroten van Den Deel t/m einde Kerkstraat. Wij willen hier mee bereiken dat  Vishandel de Zeester,
Maros vers vlees, Eetcafé Korhan, Cafetaria ’t Kluifje, Café ’t Hoekske,
Brasserie & Delicatessen Madame Délicieux, Chirley’s eethuis, Hotel de Korenbeurs,
The Pub and Churchill’s, Grand café Dun Brabander en een groot aantal non-food ondernemers in de Nieuwstraat en Den Deel
binnen het kermisterrein zouden vallen, want de kermis in Made wordt niet alleen op straat bij de attracties en kraampjes gevierd maar vooral ook in de cafe’s en eetgelegenheden.
Bovendien hebben wij gevraagd om ter compensatie van het Coronatijdperk de kermis met
1 dag te verlengen.

Begrip
Wij hebben er begrip voor dat het college i.v.m. Corona afwachtend is omdat nog niet precies inzichtelijk is hoe de ontwikkelingen zijn t.a.v. Corona.
Door het kabinet wordt inmiddels de procedure in gang gezet om de 1,5 meterregel in augustus te schrappen zodra dat kan. 


Voor het vergroten van het kermisterrein staat het college niet open i.v.m. de capaciteit van inzet BOA/beveiligingscapaciteit en een extra uitdaging voor het realiseren van de stroomvoorziening.
Het college is wel bereid om met de kermisexploitanten in gesprek te gaan om de kermis 2022 met 1 dag uit te breiden.

Het vuurtje is aangestoken

welke belangenorganisatie neemt het initiatief om samen met de gemeente het kermisterrein in de toekomst uit te breiden, rekening houdend met een veilige verbinding tussen Den Deel en het Raadhuisplein i.v.m. de hulpdiensten.
Lijst Harry Bakker zal dit initiatief zeker steunen.


Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht