Nieuws

Goede (financiële) vooruitzichten voor Drimmelen
03-11-2021

Ja het ziet er goed uit als we de begroting voor 2022 doornemen.

Harry%20Op%20de%20kart%20website.jpgOndanks de blijvende onzekerheid vanuit Den Haag, waar ze meer praten dan doen, hebben we hier een positieve begroting!


Lager tarief
We kunnen veel zaken financieren en hebben ook ruimte voor investeringen.
Door gewijzigde regelgeving kunnen we ook een (fors) lager tarief 2022 presenteren: ruim 100 euro lager en de jaren erna ook minder dan het landelijk gemiddelde (daling 25 euro).

Veel gerealiseerd voor en met onze inwoners
 Veel wensen zijn de afgelopen jaren al gerealiseerd met de aanleg van Ons bos, de goede stoepkesroute en bijv. de rotonde in Made. Ook hadden we weer die mooie bloemenmanden en gelukkig kon de Lijst Harry Bakker er voor zorgen dat het mantelzorgcompliment ook dit jaar weer 150 euro blijft. Tel daarbij op de vaart in de woningbouw met vele projecten in alle dorpen (zie: de site www.drimmelen.nl en zoek (rechtsboven) op Nieuwbouw) en de Lijst Harry Bakker kijkt vol vertrouwen vooruit. Wij luisteren namelijk goed naar wat de mensen willen en kijken wat er kan. In ieder dorp hebben wij onze contacten en ingangen, zodat we vanuit onze lokale blik en met onze ervaring enthousiast blijven voor nieuwe kansen!

Groen en grote projecten
In de begroting 2022 wordt zo meer geld besteed aan het openbaar groen, komt er een impuls voor behoud van waardevolle bomen en leggen we meer groene parkeerplekken aan. Ook denken we aan de wateropgaaf met de aankleding van de pleinen in Lage Zwaluwe en Terheijden (net als het Molenplein in Made) met bijvoorbeeld fonteinen. Ondertussen denken we mee met de ontwikkeling van de basisschool de Stuifhoek tot een nieuw Integraal Kindcentrum met aanvullend woningen, veilige routes rondom de school en speelgroen. Het mooie project Sociaal Cultureel Dorpshart is in de onderhandelingsfase en we hopen dat daar een oplossing komt voor de forse investeringen (mede door de stijgende bouwkosten) én op termijn een goede exploitatie.

Meedenken? Pak uw kans!
Wilt u reageren of meedenken met onze fractie, uw steentje bijdragen of zelf meedoen in het boeiende proces van gemeentelijke besluitvorming: reageer dan op fractiesecretaris@lijstharrybakker.nl of benader onze mensen in de dorpen.
Wij zijn er voor U!

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht