Nieuws

WAGENBERG VOORUIT, MOOIE PLANNEN EN NIEUW GEZICHT
01-12-2021

Voor de zomervakantie schreven we een artikel over wonen in Terheijden, dit keer gaan we in op Wagenberg, waar de Gummaruskerk fier boven het dorp uitsteekt.

Corrie%20Looman-Pals.jpg

Meldpunt op locatie

Uit de gemeentelijke enquêtes bleek dat Wagenberg wat minder tevreden was over het onderhoud in het dorp. Als er zo’n signaal komt uit een dorp weet je dat je dat aan de slag moet. Het meldpunt op lokatie was geboren en de bedoeling was om een grote dorpsschouw te doen en daar de prioriteiten uit te selecteren. Vanwege Corona is dit op een andere manier ingevuld en heeft dit toch geleid tot waardevolle input uit het dorp Wagenburg, wat hiermee de primeur had. We zien vooral dat je op straat het goede beeld krijgt van de kwaliteit van de openbare ruimte of het ontbreken ervan. Ook de goede gesprekken vinden hier plaats. De buitendienst is hard aan de slag gegaan met een aantal zaken en een groot aantal wensen kunnen we in gaan vullen. De plantenbakken op het Van den Elsenplein worden voorzien van beter en mooier groen. Het pleintje bij Onder de Toren wordt opgeknapt, oa met nieuwe bankjes zoals u vroeg. De Onderdijk wordt tot de opgang met Dorpsstraat de eerste helft van 2022 opnieuw bestraat met nieuw materiaal waardoor het prettiger fietsen en lopen wordt en we het waterprobleem ook oplossen. Dit alles mede dankzij uw signalen en inzet. Dat is een mooie samenwerking.

Verlengde Elsakker en meer

Met de ontwikkelaar van de Verlengde Elsakker zijn de afspraken voor 99% rond, naar verwachting is het ontwerp-bestemmingsplan in december 2021 gereed. Dit biedt een mooie basis voor 86 woningen in alle categorieën (voor jong en oud, betaalbaar maar ook luxer). Wagenberg wilde voor de nieuwbouwwijk graag een aansluiting op de Voshil om te voorkomen dat al het verkeer door de Kerkstraat zou gaan en er is goed nieuws, die aansluiting is ook in het plan opgenomen. Met het vaststellen van de Omgevingsvisie in november ligt er ook een kans om andere bouwprojecten in te gaan vullen. We pleiten wel voor kwaliteit en duurzaamheid en ook voor voldoende aanbod voor senioren (oud worden in uw eigen vertrouwde dorp met zorg op maat) en betaalbare woningen voor de jeugd. Er zijn inmiddels ook andere goede (concept) plannen ingediend bij de gemeente, van wonen met zorg, modulair en duurzaam wonen tot een groen stedelijk hofje. Al met al goed voor een groei van meer dan 10% van de huidige woningvoorraad van het dorp. Hier wordt hard aan gewerkt. Groei is ook nodig om de lokale economie en het verengingsleven draaiende te houden.

Nieuw raadslid

In verband met het zwangerschapsverlof van Loes Welten zal Corrie Looman-Pals lid worden van de gemeenteraad. Op die manier kunnen uw (Wagenbergse) belangen nog beter behartigd worden. Corrie staat midden in de samenleving en is opgegroeid op de boerderij in Terheijden en woont met haar gezin in Wagenberg. Ze is specialist op het gebied van de zorg en weet hoe het hier werkt, maar helaas ook tegen welke muren je aanloopt in Nederland. Maar ook voor andere onderwerpen als sport en onderwijs wil zij zich inzetten. Ze is altijd oplossingsgericht. Wij wensen deze verfrissende aanwinst voor de gemeente Drimmelen veel succes toe.

Doet u ook met ons mee?? Laat het ons dan weten. www.lijstharrybakker.nl


Jan-Willem Stoop

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht