Nieuws

Paarden en paarse pk's in een stal, BN DeStem
06-08-2009

TERHEIJDEN - Een oranje Deux Chevaux, de overbekende 'lelijke eend', een oranje Citroen Berlingo bestelauto, de tot campagnebus omgetoverde SRV-wagen, paarden, fietsen en Solexen. Een hele stal met vervoersmiddelen bezit Harry Bakker uit Terheijden. Sinds kort prijkt daar ook de Giel Mobiel, een naar het idee van dj en presentator Giel Beelen opgepimpte tot rijdende discotheek verbouwde voormalige ambulance.

"Je moet een beetje lol hebben in je leven", zo verklaart Bakker zijn liefhebberij voor alles wat rijdt en opvalt. "De oranje geverfde streekbus heb ik van de hand gedaan, maar daar komt nog een andere voor." Bakker had ook eens belangstelling voor een Amerikaanse schoolbus, maar die koop ging niet door.

De Giel Mobiel is door Bakkers broer Theo gered tijdens een veiling van radio-omroep Veronica waarvan de opbrengst ging naar 'Varkens in Nood'. " Een maand of drie geleden heb ik deze rijdende discotheek weer van mijn broer gekocht", vertelt Bakker terwijl hij uitgebreid alle toeters en bellen van zijn nieuwste paradepaard demonstreert op het Dorpsplein in Terheijden.

Reusachtige speakers, tv-schermen, mengtafel, microfoons, kortom alles wat blinkt, geluid maakt, licht en beeld geeft zit in en op de fel paarse meterslange bolide. Het gevaarte weegt 1800 kilo, telt een slordige 150 pk's, iszo'n vijf meter lang en een kleine twee meter hoog. Motorrijtuigenbelasting kost gemiddeld drie euro per dag, zegt Bakker.

"Overal waar ik kom, komen de mensen als vliegen op de stroop op dat ding af. Sommigen vinden het niks, maar de meesten vragen van alles en nog wat. Ik ben er mee naar Radio 3FM van Giel Beelen geweest tijdens de vierdaagse van Nijmegen en ben er ook mee naar de Draai van de Kaai in Roosendaal geweest." De rijdende discotheek heeft al bij menig feest gestaan. "Als het er maar leuk of gezellig is. Een trouwerij, aubade of een afstudeerfeestje om verder maar een paar voorbeelden te noemen en momenteel rijdt Richard Heijnen van www.cafeartiesten er met de zanger Marco Kanters van en naar zijn optredens. Heijnen was al een jaar op zoek naar dat ding, terwijl hij op geen vijfhonderd meter van zijn huis in de berging stond ", vervolgt Bakker die niet uitgepraat raakt over de vele ideeën die hij heeft met zijn voertuigenpark. "Misschien organiseer ik binnenkort een keer een hele optocht met al dat moois wat ik heb. Lijkt mij leuk de hele stoet door de straten van alle Drimmelense dorpen."

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht