Nieuws

Tuinklimaatcoach op bezoek: de moeite waard!
11-05-2022

Het was één van de eerste mooie lentedagen van het jaar. Ik had een afspraak met tuin-klimaatcoach Arold Wouter van Platform Kiemkracht Drimmelen. Wat zou hij komen doen?

20220506%20GroendakPlant_dak%20Hans%20vd%20Bersselaar.jpginfo@helkantplant.nl

Natuurlijk wist ik dit wel, we hadden namelijk enige tijd daarvoor een mailtje van de tuinklimaatcoaches ontvangen. Met we dan bedoel ik het secretariaat van Lijst Harry Bakker. De vraag was of iemand van de lijst Harry Bakker interesse had en gebruik wilde maken van een tuinklimaatcoach … met misschien wat extra aandacht voor de partij.

Het eerste had ik wel interesse in, een verkiezingsstunt hoefde het van mij niet te zijn.

 

We denken allemaal dat we in de tuin goed bezig zijn. Iedereen dan natuurlijk wel op zijn eigen manier en invulling. Het is dan vaak wat vind je mooi en wat past bij jou.

Maar … denken we bij de inrichting ook aan de vogels, bijen, vlinders en al het andere wat de natuur brengt? Natuurlijk doen we dat, ja we vinden het leuk als er vogels in de tuin zitten of in de zomer de vlinders. Maar kan het ook anders, kan het nog beter? Jazeker kan het anders, je kunt altijd de biodiversiteit verbeteren. Wij zijn hier ook mee begonnen!

We hoorden dat er mogelijkheid is om subsidie te krijgen voor een groen/sedumdak. Zijn daar gelijk achteraan gegaan. 6 mei komen ze het leggen. Zo hebben we ook de fontein met stenen omgebouwd tot een natuurlijke poel.

Het insectenkastje hadden we aan de zuidkant aan de schutting hangen, kreeg te horen dat dit niet de juiste plek was. Een insectenkastje hoort volop in de zon te hangen. Zo gezegd zo gedaan.

Nog wat extra vogelkastjes opgehangen en onder de overkapping een extra plankje gemaakt. Een merel probeerde daar een nest te maken maar dit lukte niet. De reden was dat het te klein was waardoor het nest materiaal elke keer naar beneden viel. Plank verbreed en ze zitten nu te broeden.

Nu nog wat verschillende (bloeiende) beplantingen erbij zetten en dan moet het goed komen.

Zoals ik in het stuk van Kiemkracht over het bezoek aan mijn tuin in ’t Carillon las: dan komt het uiteindelijk allemaal voor de Bakker!

 

Dus twijfel je of wil je ook een tuinadvies van een tuinklimaatcoach kunt gebruiken, schroom en twijfel niet! Maak een afspraak via tuinklimaatcoach@orbis.nl.

 

Hans van den Bersselaar

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht