Nieuws

Een nieuw begin
07-06-2022

16 maart 2022 was het zover, er waren nieuwe verkiezingen en dat is altijd weer spannend in afwachting van de uitslagen.

Ton%20de%20Bok%20in%20Democracity%20.jpg

De uitslagen had ik zoals alle kandidaten graag in het gemeentehuis af willen wachten, maar ondanks dat ik maanden aan een stuk alle drukte had vermeden (zelfs carnaval in februari/maart overgeslagen),  sloeg het noodlot toe en zat ik met Corona thuis.

Kiezers bedankt
Gelukkig waren er 115 kiezers die mij een voorkeurstem hebben gegund, niet voldoende voor een voorkeurszetel , maar ik voelde me wel gewaardeerd voor het werk dat ik de afgelopen 4 jaar heb gedaan.  Lijst Harry Bakker is weer de grootste partij in de gemeente Drimmelen en daardoor heb ik toch weer een zetel in de gemeenteraad gekregen.

Openbare ruimte

Binnen de fractie van de Lijst Harry Bakker mag ik me net als in de vorige coalitieperiode weer inzetten voor de onderwerpen in de openbare ruimte zoals woningbouw, wegen, openbaar groen e.d., deze periode ga ik me ook sterk maken met allerlei zaken die met sport te maken hebben.
Natuurlijk blijf ik ook een aanspreekpunt voor uw ideeën en advies in de ruimste zin van het woord.


Democracity
 Na de verkiezingen heb ik het voorrecht gehad om bij 5 verschillende basisschoolgroepen aanwezig te kunnen zijn terwijl zij hun stad democracity in gingen inrichten.
Bij het spel Democracity dat gespeeld wordt in de raadzaal van het gemeentehuis, zijn de leerlingen de gemeenteraad. Ze worden ingedeeld in partijen, verzinnen  een eigen naam ,  schrijven een partijprogramma en  met bijbehorende slogan en maken zelf een indeling: voorzitter, secretaris, woordvoerder en fractieleden.
De partijen gaan daarna een fictieve stad inrichten, dit gebeurd door met elkaar in debat gaan, te lobbyen bij andere partijen en uiteindelijk te stemmen, waarbij er regelmatig gejuicht wordt  als hun onderwerp de meerderheid heeft gehaald.
Op het einde van het spel mochten de leerlingen aan de aanwezige raadsleden vragen stellen.
Mijn ervaring is dat de leerlingen genoten hebben van dit spel.
Sommige leerlingen spraken mij zelfs tijdens de scholensportdag nog aan,  met de mededeling dat het zo leuk  was geweest.

  

Ton de Bok, Lijst Harry BakkerAfbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht