Nieuws

De Biesbosch: vijf vrouwen in een boot
22-06-2022

Hoe ga je naar een bijeenkomst over de Biesbosch? Juist: per boot.

Niet alledaags, maar zeker een aanrader!

 

opweg%20naar%20de%20Biesbosch.jpg

Met nog vier andere vrouwen uit de gemeenteraad (Sarien, Janet, Hanneke en Danique) heb ik 10 juni een bijeenkomst in het Biesbosch Museum bezocht, om de visie Balanceren in de Biesbosch samen met de gemeente Altena en Dordrecht te bespreken.

Een visie waar we niet onwelwillend tegenover staan en het belang van samenwerken ook onderschrijven, maar waar wij zaken nog scherper gesteld willen hebben voor onze inwoners, ondernemers en toeristen.

Na een prachtige tocht in de rustige kreekjes, kwamen wij goed voorbereid aan bij het Museum. Na kennis gemaakt te hebben met de andere 15 raadsleden, zijn we met elkaar in gesprek gegaan aan de hand van een door ons opgesteld bespreekstuk.

Dit heeft geresulteerd in een constructief gesprek, waar we meer inzicht en wederzijds begrip hebben gekregen en nog scherper gestelde standpunten.

Fijn om op deze manier de verbinding te zoeken. Ter voorbereiding op de behandeling van de visie in de gemeenteraad wisselen wij nu onderling nog zaken uit.

We hopen dat we straks de colleges een heldere en eensluidende opdracht mee kunnen geven, waarmee wij ons geluid duidelijk kunnen laten horen richting de Provincie.

Met een heel goed gevoel zijn we weer huiswaarts gekeerd. Ondertussen nog een heerlijk hapje en drankje aan boord en als kers op de taart nog een bever gespot. Mooier kon niet  

Wilma van Beurden

Raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht