Nieuws

Veel verenigingsleven op de braderie, BN DeStem
29-06-2009

LAGE ZWALUWE - Een langgerekt lint met allerhande koopwaar, van drie orchidee├źn plus twintig rozen voor tien euro tot tassen en riemen.

Een niet te missen kermis. De verkiezingsbus van de Lijst Harry Bakker en lokale verenigingen met hun nut en genoegen. Dit strekte zich zaterdag uit door het dorpscentrum van Lage Zwaluwe. Muziekvereniging Alliance had flink uitgepakt met het Alliance Zomerfestijn, de door haar georganiseerde braderie vol muziek, sport, spel en een reusachtig veld als rommelmarkt.

"Deze braderie houden wij voor de 34e keer, de laatste twee jaar onder de naam Alliance Zomerfestijn. De opbrengst belandt in onze clubkas," vertelt bestuurslid Arjan Verhoeven. Op de achtergrond speelt accordeongezelschap Consentimento uit Waspik vlot de tango Tanze mit mir in den Morgen vanuit de in ere herstelde muziekkiosk in de trotse kleuren blauw en geel van de vroegere gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Luide aanmoedigingen klinken er vanaf de statribune naar de strijders om de eer van de jaarlijkse Zwaluwse kampioenschappen 'levend tafelvoetbal', een louter Zwaluws treffen.

De schuifelende braderieliefhebbers vinden hun weg langs de vele verenigingskramen die allemaal een graantje mee weten te pikken tijdens deze braderie met een pannenkoekenbakkerij, loten voor twee minuten gratis winkelen bij de plaatselijke Super de Boer, een klarinet voor vijftig euro, sjoelen, knikkerbakken en nog heel veel meer. In de kraam van carnavalsstichting De Biesboschrakkers worden volop hamburgers gebakken.

"Voor nieuwe pakken voor de jeugdraad plus die van alle regelneven en regelnichten," vertelt Darja Vos, de zottin en hofnar van de carnavalsvereniging, terwijl zij de knijpflessen mayonaise en ketchup flink laat botvieren op haar broodje hamburger met ui. Ggemengd koor Vriendschap door Zang, van de H. Johannes de Doper-parochie uit Lage Zwaluwe, wil graag meer mannen bij het koor. "We hebben er nu maar vijf. Maar dames zijn ook welkom hoor!", melden de dames vanachter hun kraam met bloemstukken. Daar kunnen mensen ook geluk beproeven door het juiste aantal knikker in een glazen pot tot raden of grabbelen in de grabbelton. Gisteren werd het muziekfestijn afgesloten met een concert door Muziekvereniging Alliance door het harmonieorkest en de slagwerkgroep.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht