Nieuws

Fietsoversteek Terheijden, Omranding zilverlindes Made
26-10-2022

Wat de Lijst Harry Bakker betreft 2 onderwerpen die i.v.m. veiligheid en ergernis snel aangepakt moeten worden.

Fietsoversteekplaats%20Terheijden.jpg

Bij de fietsoversteekplaats Bredaseweg in Terheijden zijn al diverse ongelukken en bijna ongelukken gebeurd. Lijst Harry Bakker is zelf gaan observeren bij deze fietsoversteekplaats en komt tot de conclusie dat er voortdurend situaties zijn waarbij auto’s die te hard rijden op de rem moeten om te voorkomen dat op deze fietsoversteekplaats fietsers worden aangereden.
Fietsers draaien ook vaak veel te snel meteen de fietsoversteekplaats op en nemen voorrang, waardoor automobilisten vooral door snel rijdende fietsen verrast worden ondanks de vele waarschuwingen die hier aangebracht zijn.
Volgens de Lijst Harry Bakker is de bocht naar de fietsoversteekplaats te vloeiend en wij pleitten er dan  ook voor om in ieder geval de vloeiend lopende bocht te vervangen door een haakse versmalde bocht waardoor ook de fietsers verplicht zijn hier goed te kijken of zij voorrang krijgen voordat ze de fietsoversteekplaats oprijden, eventueel met een gewijzigde voorrang situatie.

Opstaande randen bij de zilverlindes in de Marktstraat te Made zijn een bron van ergernis voor parkerende automobilisten, personen met een beperking, winkelend publiek en winkeliers.
Vooral de op grote afstand opstaande randen zijn een blokkade om vlot van de ene zijde naar de andere zijde over te kunnen steken. Ook de hoogte van deze opstaande randen is zeker aan de zijde van de parkeerplaatsen een obstakel waar uitstappende personen zich aan ergeren.
Lijst Harry Bakker heeft er vooraf op aangedrongen om randen te maken die niet boven het maaiveld uitkomen. Wij zien maar één oplossing om nog 25 á 30 jaar ergernis te voorkomen en dat is de randen te vervangen voor boomspiegels die niet boven het maaiveld uitsteken en bij iedere boom maximaal  een halve meter aan iedere kant als bloemperk te gebruiken, hierdoor wordt het foutieve besluit herstelt en krijgt de Marktstraat de uitstraling die het verdiend.

 
Verder zal de Lijst Harry Bakker zich inzetten om de snelheid uit de Godfried Schalckenstraat te halen en deze straat veiliger te maken door de aanleg van een rotonde bij het kruispunt
Haasdijk - van den Houtstraat zoals in het coalitieprogramma is opgenomen.

  

Ton de Bok, raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht