Nieuws

Drukke tijden voor de gemeenteraad
02-11-2022

De komende twee weken een drukke agenda:

De voordracht van onze nieuwe burgemeester op 3 november,

 Wilma%20foto%20met%20paardjes.jpg

de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne op 8 november en op 10 november de begroting. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen.

 

Als het gaat om de vluchtelingen uit de Oekraïne vindt Lijst Harry Bakker dat wij uit humanitair oogpunt onze bijdrage als gemeente moeten leveren.

Lijst Harry Bakker is van mening dat deze opvang moet plaatsvinden op de beste en meest geschikte plek in de gemeente. Op dit moment worden alle mogelijkheden en de door onze inwoners gegeven suggesties, opnieuw bekeken en onderzocht. Lijst Harry Bakker is benieuwd naar de resultaten hiervan en is in afwachting van het raadsvoorstel.

De begroting is door ons ontvangen en dit lijvige stuk van 194 bladzijden laat zien dat wij er als gemeente goed voorstaan. Goed nieuws, zeker gezien de opgaven die voorliggen.

Lijst Harry Bakker is van mening dat er nog meer aandacht geschonken dient te worden aan  mensen die het de komende winter zwaar zullen hebben vanwege de energiecrisis. De norm om in aanmerking te komen voor energietoeslag is 120% van het minimum inkomen en wij zouden graag zien dat dit 125% of zelfs hoger wordt, zodat nog meer mensen geholpen kunnen worden. Ook verenigingen hebben het moeilijk en de gevolgen van de coronacrisis zijn nog steeds voelbaar en daar is de energiecrisis nog eens bovenop gekomen. Ook voor verenigingen gaan we kijken of we daar iets extra’s voor kunnen doen. Bij deze nogmaals een oproep aan de mensen die in de problemen komen vanwege de energiekosten. Neem contact op met de gemeente!

De fietsoversteekplaats Bredaseweg in Terheijden heeft onze aandacht. Meerdere inwoners hebben ons benaderd en Lijst Harry Bakker heeft  2 x 24 uurs vragen hierover gesteld. Er is een toezegging gedaan dat de situatie opnieuw wordt bekeken en zo nodig wordt aangepast..

Wij zetten ons heel graag voor u in. Stuur ons een mail met uw ideeën en/of knelpunten. We gaan graag met u in gesprek .secretariaat@lijstharrybakker.nl

 

Wilma van Beurden

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht