Nieuws

Veiligheid en brandpreventie
15-02-2023

Lijst Harry Bakker heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Iedereen moet zich in onze dorpen veilig kunnen voelen.

 Wilma%20met%20home%20safety%20check.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raadslid Wilma van Beurden met “Home Safety Check”

 

Onlangs zijn in het meestal rustige Drimmelen dorp in een korte tijd een aantal inbraken gemeld en dan besef je des te meer hoe belangrijk veilig wonen is.

Cameratoezicht
In de raadsvergadering van 2 februari j.l. is het veiligheidsbeleid uitvoerig besproken. De burgemeester heeft toegezegd te willen onderzoeken of op bepaalde plaatsen in onze gemeente waar sprake is van overlast, cameratoezicht een mogelijke oplossing kan zijn. We hebben als gemeenteraad ook aangegeven dat het aantal wijkagenten verhoogd moet worden en het liefst naar 5. Ook komt er nog meer aandacht voor alcohol- en drugspreventie. Dit zijn zomaar enkele speerpunten uit de diverse veiligheidsprogramma’s die (regionaal) worden uitgevoerd.

Brandpreventie

Een ander belangrijk punt is de veiligheid in je eigen woning. Dit bracht mij op het idee om de actie: “Home Safety Check” van de gemeente Drimmelen en de brandweer onder uw aandacht te brengen.

Het is een gratis check die door de gemeente in samenwerking met vrijwilligers met brandweerkennis en -ervaring wordt uitgevoerd. Zij komen bij u langs om samen met u uw woonsituatie door te nemen. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen vaak niet bewust zijn van brandonveilige omstandigheden in hun woning. De vrijwilligers kunnen u een advies geven. Aan de hand van een checklist wordt gekeken naar alle zaken die uw brandveiligheid kunnen verhogen.

De Home Safety Check is gratis en duurt ongeveer 1 uur. U verplicht zich tot niets. Na afloop ontvangt u een samenvatting en tips en een gratis rookmelder. (Zolang de voorraad strekt).

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via gemeente@drimmelen.nl of 140162 t.a.v. cluster veiligheid. Noteer uw naam, adres, telefoonnummer en E-mailadres. Een hele mooie actie die veel leed kan voorkomen.

Maak er gebruik van. Het kost niets! Brand voorkomen is beter dan blussen.

 

Wilma van Beurden,

Raadslid Lijst Harry Bakker

 

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht