Nieuws

Een jaar na de verkiezingen
29-03-2023

Gemeenteraadsverkiezingen
Het is al weer een jaar geleden dat de verkiezingen voor de gemeenteraad waren.

 Riebert%20Verheugen%2010%20x%205.jpg

 Verkiezingen waar Lijst Harry Bakker weer de grootste werd en die opnieuw leidde tot een samenwerking tussen Lijst Harry Bakker, VVD en Groen Drimmelen VP/D66. Een jaar waarin wel wat veranderd is…. Burgemeester de Kok nam afscheid en er kwam een nieuwe burgemeester, Boy Scholtze. Wethouder Lieke Schuitmaker vertrok naar Alphen Chaam, en Tim Simons ging aan de slag als nieuwe wethouder.

Riebert Verheugen in nieuwbouwwijk "de Weelde" in Terheijden

Al veel gedaan

Maar er is ook verder al veel gebeurd in dit jaar: de begroting voor dit jaar werd vastgesteld, er kwam een boot in Lage Zwaluwe voor de vluchtelingen uit Oekraïne, het mantelzorgcompliment werd verhoogd, Omroep Drimmelen kreeg akkoord om weer 5 jaar uit te gaan zenden, de aankoop van Sporthal de Rietgors kon door gaan. Er zijn woningen gebouwd o.a. in Terheijden op het voormalige Oonincx-terrein, in de Vlashoek en Ganshoek in Lage Zwaluwe.

Nog veel te doen

En er is ook nog veel te doen de komende jaren….zoals de Bernarduskerk in Made als Sociaal Cultureel Centrum “de Bernardus”, de Bypass in Hooge Zwaluwe, de Visie op Wagenberg en Lage Zwaluwe, aanleg van de pumptrackbaan voor de jeugd, het bouwen van nog meer woningen.  Kijk ook eens op de website van de gemeente waar het coalitieakkoord staat met daarin alle plannen voor de komende jaren.

Provinciale staten en waterschappen

Op 15 maart zijn ook de verkiezingen geweest voor provincie en waterschappen. De BBB kwam als grote winnaar uit de bus. Lijst Harry Bakker wil de BBB graag feliciteren met dit geweldige resultaat; een mooie opsteker voor alle boeren in onze mooie blauw-groene gemeente. We gaan ervan uit dat dit gaat leiden tot een landschap waarin boer, natuur en burger naast elkaar kunnen leven in goede harmonie. Lijst Harry Bakker staat in ieder geval klaar om daar een steentje aan bij te dragen!

 

Lijst Harry Bakker, Riebert Verheugen (fractievoorzitter).


Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht