Nieuws

Op de trekker met burgemeester Boy Scholtze
12-04-2023

De burgemeester wil graag alle raadsleden persoonlijk ontmoeten op een plek in de gemeente die voor elk raadslid belangrijk is, op een manier die bij hen past.

 

Suzan%20Damen%20op%20pad%20met%20burgemeester%20Boy%20Scholtze%2015x10.jpgBurgemeester Boy Scholtze in de trekker met raadslid Suzan Damen.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken, zaterdagmiddag 18 maart was het zover, met de burgemeester op de trekker een rondje door zowel het buitengebied als door het dorp Terheijden.   

 

We begonnen de middag met een korte rondleiding door de schuren van ons loonbedrijf waarin de machines staan. Ik legde uit hoe de machines werken en hoe ze zich in het verkeer manoeuvreren. Ook bespraken we de zonnepanelen op onze daken en het aanbod van de ondernemers om de gemeente energieneutraal te maken. 

 

Na de korte rondleiding over het bedrijf heb ik een van onze trekkers gestart en zijn we het buitengebied van Terheijden ingegaan. We zijn begonnen langs onze akkers. Hierna zijn we naar de Mark gegaan waarbij het belang van water voor de gemeente is besproken. In droge tijden met schaarste en beregeningsverboden, maar ook als er veel regen valt en het water snel moet worden afgevoerd, zijn de dijken die de gemeente Drimmelen beschermen tegen overstromingen essentieel. 

 

We zijn doorgereden naar de Laakdijk, midden door Terheijden en over de door ons ook wel genoemde “zevenbultenweg” bij S.V. Terheijden, zodat de bereikbaarheid van de machines en de veiligheid met ander verkeer duidelijk wordt. Terugrijdend naar het bedrijf bespraken we de overgang van zandgronden naar kleigronden en de bijbehorende gewassen. We hebben het ook gehad over het belang van de agrarische sector voor de (lokale) voedselvoorziening, het beheren van de natuur en de (lokale) werkgelegenheid.

 

We hebben het tevens gehad over de verscheidenheid en samenhang tussen mijn werk op een agrarisch accountantskantoor, de gemeenteraad en thuis. Dit zorgt voor veel (agrarische) kennis, die toegepast wordt in de gemeenteraad. Daarnaast hebben we het gehad over de toekomst van de agrarische sector met steeds strengere regelgeving met de daarbij steeds grotere administratieve druk. 

 

Het was een leuk en leerzaam uur, en het was fijn dat de burgemeester tijd vrijmaakte om met mij de polder in te gaan. Zodat ik hem met een andere blik naar de gemeente Drimmelen heb kunnen laten kijken.

 

Lijst Harry Bakker, raadslid Suzan Damen


Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht