Nieuws

Tijd voor ontspanning
05-07-2023

Tussen de voorbereiding voor diverse onderwerpen voor de raad is het ook weleens tijd voor een wat luchtiger bezigheid.

 

 

verzorgingspunt%20LHB%20steprace%202023.jpgLijst Harry Bakker op het verzorgingspunt aan de Zwaluwse dijkLijst Harry Bakker is en was druk met de voorbereidingen van diverse opinie- en raadsvoorstellen zoals de bypass Zoutendijk, de zonnevelden, jeugdzorg, opvang van Oekraïners, woningbouw voor talloze doelgroepen.  enz. enz.

Gelukkig kunnen we ook nog tijd vinden voor ontspanning. Ook dit jaar werden wij als
Lijst Harry Bakker gevraagd om tijdens de 50e steprace van Rotterdam naar Den Hout op de Zwaluwse dijk bananen uit te delen en natuurlijk geven wij daar graag gehoor aan.

Deze steprace is een evenement dat uit de gehele regio en ver daarbuiten deelnemers kent tot aan Duitsland en natuurlijk ook inwoners uit de gemeente Drimmelen.
Op zaterdagmiddag  24 juni j.l. stond een delegatie van de Lijst Harry Bakker op de Zwaluwse dijk gereed om een verzorgingspunt in te richten, natuurlijk herkenbaar als Lijst Harry Bakker maar bovenal als verzorgingspunt voor alle deelnemers van de steprace. Er werd een metershoge vlaggenmast opgericht met daaraan een banaan van ongeveer 1 meter die meegebracht was door René Vonk, zodat de steppers op grote afstand al konden zien dat daar de plaats was waar wij onze 350 bananen uit aan het delen waren.

Natuurlijk konden de deelnemers op ons verzorgingspunt ook hun veldflessen bijvullen met vers water en voorzien van een frisdrankje en snoep.

Sommige deelnemers waren zo fanatiek dat ze niet eens de tijd namen om even te stoppen , maar namen de banaan in volle snelheid aan en niet iedereen was daar even handig in en werd er uiteindelijk toch liggend op de grond gestopt. De meeste deelnemers waren wel zo handig om even te stoppen voor een banaan en een verfrissing. Wij hebben veel respect voor de deelnemers die met deze warmte de 52 kilometer van Rotterdam naar Den Hout af gingen leggen. Voor sommige was dat niet genoeg en die hebben Den Hout-Rotterdam-Den Hout gestept.
Natuurlijk hadden wij ook voor alle andere passanten te voet, op de fiets of met de auto een banaan beschikbaar. Het was een geslaagde leuke en gezellige middag, volgend keer staan we er weer met veel plezier.

 

 

Ton de Bok, Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht