Nieuws

En dan is het 12 juli….
19-07-2023

Laatste raadsvergadering

Er is weer een jaar voorbij, de laatste raadsvergadering voor de vakantie is op 12 juli geweest en het zomerreces

Lijst%20Harry%20Bakker%20wenst%20u%20een%20fijne%20vakantie.jpg Lijst Harry Bakker wenst u een fijne vakantie

 oftewel de vakantie voor de raad en het college is dus begonnen. Een periode geen vergaderingen en stukken lezen met (hopelijk) een mooie zomer voor de boeg. In afgelopen jaar is er veel gebeurd en bereikt. Ik noem een paar dingen.

We hebben een nieuwe burgemeester gekregen en ook nog eens een nieuwe wethouder, waarmee het college in een nieuwe samenstelling hard aan het werk is gegaan. De begroting is vastgesteld, de Rietgors is aangekocht en daarmee is voor Lage Zwaluwe een mooie sporthal bewaard gebleven. Het voorstel voor de bypass in Hooge Zwaluwe is ook vastgesteld. Er is huisvesting gezocht en gevonden voor mensen uit Oekraïne die het oorlogsgeweld ontvlucht zijn. Na veel discussie is er een nieuwe verordening vastgesteld voor het Centrum Jeugd en Gezin waarin afspraken zijn gemaakt over wachttijden en beslistermijnen. En er is een nieuwe zendmachtiging voor Omroep Drimmelen; de omroep kan er weer een aantal jaar tegenaan om mooie TV- en radioprogramma’s te maken en uit te zenden. Ook de kabelkrant kan dus weer door. En in de vergadering van 12 juli heeft het college verantwoording afgelegd over afwijkingen in de uitvoering en/of financiering  van beleid.

Vakantie

Voor de inwoners van onze blauw-groene gemeente breekt ook de tijd aan voor vakantie. Even geen werk of school, even geen ’s morgens rennen om de kinderen naar school te brengen , even niet meteen weer in de file staan, ……even rust. Het is goed om even uit de dagelijkse sleur te stappen en je tempo te verlagen, genieten van de kleine dingen om je heen. Even de accu opladen, even tijd voor jezelf en je dierbaren.

Lijst Harry Bakker wenst alle inwoners van onze gemeente een goede, gezellige en gezonde vakantie. Ook tijdens de vakantie staan wij natuurlijk voor u klaar en kunt u ons uw vragen, zorgen of suggesties laten weten.

Geniet van de vakantie!

Lijst Harry Bakker, Riebert Verheugen, fractievoorzitter
Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht