Nieuws

Week tegen eenzaamheid
04-10-2023

Je kent dat wel, na een drukke week op het werk en met de kinderen,

 Handen%20met%20logo%20website.jpg

na wat vergaderingen voor je club en een keertje sporten ben je eindelijk een avondje alleen. Lekker doen wat je wil, de TV op de zender die jij wil, bakje koffie er bij, biertje, bakkie chips. Geen kinderen die om je aandacht vragen, geen partner die ook nog van alles van je wil. Alleen, heerlijk!

Maar als dat nu elke dag en elke avond zo is. Als je niemand hebt die je aandacht vraagt, als je altijd de TV op de zender kunt zetten die jij wil, als er niemand is om mee te praten…. Kortom als je vaak voelt dat je er helemaal alleen voor staat en niemand naar je omkijkt. Dan kun je, je eenzaam voelen.

Eenzaamheid kan je gezondheid en welzijn negatief beïnvloeden. Eenzaamheid maakt dat je steeds minder verbinding voelt met je buren, je straat, je buurt. Eenzaamheid kortom is een (ernstig) sociaal probleem.

Op 27 september startte dit jaar weer de week tegen de eenzaamheid. Een mooi en belangrijk initiatief om eenzaamheid onder de aandacht te brengen (en hopelijk te houden).  In deze week werden tal van activiteiten gehouden om verbinding met elkaar te bevorderen. Want het gaat vooral om onderling verbinding te zoeken en te krijgen met elkaar.

Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Spreek gewoon eens iemand aan tijdens het boodschappen doen of maak een praatje in de lift of bij de bushalte. Nodig iemand uit voor een activiteit in je buurt of straat. Ben gewoon vriendelijk en aardig tegen de mensen die je tegenkomt. Glimlach wat vaker op straat. Al die dingen kunnen, al is het maar voor even, iemand het gevoel geven dat je er toe doet, dat je niet alleen bent.

De week tegen eenzaamheid is daarin natuurlijk erg belangrijk, maar lijst Harry Bakker hoopt dat we met zijn allen het hele jaar tegen de eenzaamheid zijn en klaar staan voor elkaar. U kunt daarin in ieder geval rekenen op lijst Harry Bakker, we staan voor u klaar en zijn bij u in de buurt.

Riebert Verheugen, fractievoorzitter Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht