Nieuws

Lijst Harry Bakker wil de snelheid eruit halen.
22-11-2023

Op donderdag 28 januari 2021 heeft Lijst Harry Bakker een motie ingediend om de snelheid uit de Godfried Schalckenstraat in Made te halen met onderstaande strekking:

 Locatie%20rotonde.jpg


De Lijst Harry Bakker wordt regelmatig aangesproken over de verkeerssituatie op de kruising Godfried Schalckenstraat/van den Houtstraat/Haasdijk te Made.
Aan beide zijde van de kruising Godfried Schalckenstraat/van den Houtstraat/Haasdijk
liggen zebrapaden t.b.v. o.a. scholieren en ouderen.
Auto’s naderen het zebrapad met een snelheid van 50 km per uur of meer,
waardoor er twijfel ontstaat of het veilig is om over te steken,
dit regelmatig leidt tot gevaarlijke situaties.


Besluit het college op te dragen:

De 30 km zone in de Godfried Schalckenstraat niet meer toe te passen vanaf de Parklaan in de richting Adelstraat/Marktstraat/Nieuwstraat, maar de 30 km zone toe te passen vanaf het ANWB-bord net voor de bushaltes, gezien vanuit de rotonde Crullaan/Godfried Schalckenstraat/Lindestraat.

Deze motie werd door geen enkele andere partij gesteund en de onvrede van onze inwoners bleef en er kwam een roep om op deze kruising een rotonde te creëren.
Hier is gehoor aan gegeven en er is inmiddels een goed bezochte bewoners avond gehouden waar het plan werd uitgelegd en onze inwoners de kans kregen om hun
op- en aanmerkingen met de ambtenaren mee te geven. Als erelid van c.s. de Mayenèrs wil ik niet onvermeld laten dat ook de voorzitter van de commissie grote optocht uitgenodigd was om zijn visie te geven i.v.m. de doorgang van de grote optocht via de rotonde.
Naar verwachting wordt de rotonde in 2024 opgeleverd en zal de snelheid voor een deel uit de Godfried Schalckenstraat gehaald worden. Midden op de rotonde zal een kunstwerk komen ter herinnering aan de in Made geboren kunstschilder Godfried Schalcken.

De snelheid uit de wegen halen waar dit nodig is geldt natuurlijk niet alleen voor Made, maar voor al onze dorpskernen, dus kent u situaties waarvan u denkt dat het veiliger kan, laat het ons weten, en wij doen ons best om uw omgeving veiliger te maken.

Volgende week woensdag 22 november zijn er tweede kamer verkiezingen, ook Lijst Harry Bakker vindt het als lokale partij belangrijk dat u uw stem voor de landelijke verkiezingen laat gelden.

Ton de Bok, raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht