Nieuws

December
20-12-2023

Het is al half december nu ik deze tekst zit te schrijven. De bladeren zijn bijna allemaal van de bomen gevallen, de dagen zijn erg kort, het is vroeg donker en ook ’s morgens laat de zon (als hij al schijnt) lang op zich wachten.

 

kerstversiering%20RdT.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fijne feestdagen gewenst door Lijst Harry Bakker

Sinterklaas is al weer veilig in Spanje aangekomen, maar Kerst en Oud en Nieuw komen er aan. Dit is de periode om na te denken over het afgelopen jaar. Want er is veel gebeurd afgelopen jaar, op wereldniveau, maar zeker ook op lokaal niveau.

Veel bereikt

Zo heeft Omroep Drimmelen, onze lokale omroep, weer een zendmachtiging gekregen. Omroep Drimmelen kan weer 5 jaar uit gaan zenden en kreeg daarvoor de steun van de gehele raad. Er zijn het afgelopen jaar heel veel bestemmingsplannen goedgekeurd, waardoor onder andere veel bouwplannen door konden gaan. Een heel belangrijke discussie over de Jeugdzorg en de wachttijden die daarvoor gelden heeft geleid tot een goed doordacht en door de raad gedragen besluit. Ook de begroting is vastgesteld en we hebben kunnen zien dat de begroting een positief resultaat heeft.

Persoonlijk

We hebben natuurlijk niet alleen veel zien gebeuren in de politiek. Ook op persoonlijk vlak is er voor  iedereen vaak veel gebeurd dit jaar. Vaak hebben we dat kunnen delen met naasten, familie, buren of vrienden. Maar soms gaat dat niet, omdat er niemand in de buurt is. En zeker rondom de Kerstdagen is dat extra zwaar. Het is dan goed om naar elkaar om te kijken en er ook (of juist) te zijn voor de mensen die alleen zijn.

Licht

Laten we de komende weken elkaar het licht in de ogen gunnen en proberen om met en voor elkaar licht te brengen. Lijst Harry Bakker wenst u daarom fijne Kerstdagen waarin u tijd en ruimte heeft om er voor elkaar te zijn. En denk ook eens aan die buurman of buurvrouw die misschien alleen is; een kaartje in de bus of even een praatje aan de deur brengt licht in deze letterlijk donkere dagen.

Fijne Feestdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2024!

 

Riebert Verheugen, fractievoorzitter Lijst Harry Bakker




Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht