Nieuws

Carnaval
14-02-2024

Terwijl ik dit zit te typen is het bijna zo ver….Carnaval breekt weer los in al onze kernen.

Riebert%20Verheugen,%20carnaval.jpgFractievoorzitter Riebert Verheugen (links) in een carnavalsoptocht

Een groot feest dat heel Drimmelen op zijn kop zet. Veel verenigingen en kleinere groepen maken van elke optocht een lust voor het oog (en oor!

En natuurlijk heb ik ook vaak meegedaan aan de optocht in Made), de vele activiteiten in al onze kernen trekken veel publiek en er was dit jaar voor het eerst (en hopelijk niet voor het laatst) ook een “hos on, hos off”-bus speciaal voor de jongeren tussen 12 en 15 jaar. Dit is een prachtig initiatief om ook voor de jeugd in deze leeftijd een mooi, gezellig en leutig carnaval mogelijk te maken. De gemeente ondersteunt dit initiatief en ook Lijst Harry Bakker vindt dit een fantastisch idee!

In de rest van Nederland is Carnaval slechts op een paar plekken doorgedrongen; het gewone leven gaat daar gewoon door. Men mist daar dus de leut en de gezelligheid die tot verbroedering en saamhorigheid leidt. En dat is jammer; want dat zou de wereld (in ieder geval een paar dagen) toch een heel stuk mooier maken.

Maar ook in onze kernen gaat het gewone leven naast het carnaval door. Maandag 5 februari was Lijst Harry Bakker bij de informatieavond over de geplande woningbouw achter de Nachtegaalstraat in Made. Er is die avond veel informatie opgehaald door middel van een online vraag- en antwoordspel en er was toelichting door medewerkers van de gemeente Drimmelen aan de hand van schetsen en plaatjes van de beoogde bouw. De reacties hierop waren wisselend; deels positief, maar ook deels wat minder positief. Er komt nog een vervolg op deze avond; Lijst Harry Bakker blijft dit volgen en gaat er vanuit dat er duidelijke antwoorden komen voor de omwonenden.

Een ander punt is het initiatief van C. Verhoef om huisvesting te gaan bouwen voor
140 arbeidsmigranten in de Thijssenweg  Wagenberg/Hooge Zwaluwe.
Lijst Harry Bakker was ook hier aanwezig bij de informatieavond op maandag 5 februari.
Dit initiatiefplan stuit op heel veel bezwaren bij omwonenden en bewoners uit Wagenberg.
Lijst Harry Bakker blijft ook dit zeer kritisch volgen.

Lijst Harry Bakker

Riebert Verheugen




Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht